Portugal uveo neobavezno putno osiguranje za strane turiste

Portugal je prva zemlja u Europi koja je dobila značku “Sigurna putovanja” zahvaljujući naporima u pružanju sigurnosti u vrijeme covid19 krize. Turistički sektor i tvrtke s oznakom Clean &...

Portugal je prva zemlja u Europi koja je dobila značku “Sigurna putovanja” zahvaljujući naporima u pružanju sigurnosti u vrijeme covid19 krize. Turistički sektor i tvrtke s oznakom Clean & Safe također su prepoznate kao Safe travels kompanije.

Inače, Portugal kao i Visit Portugal se najbolje snašao i najviše istaknuo na globalnoj sceni od početka covid19 krize. Od komunikacije, kampanja, sigurnosnih protokola do raznih inicijativa. “You can visit Portugal in a safe way” poruka koja daje povjerenje i svakako motiv dolska. A da je sve to puno više od samih riječi i marketinga, govore i nova inicijativa Visit Portugal-a.

Visit Portugal pokrenuo Portugal Travel Insurance

Posjetitelji koji žive u inozemstvu i planiraju svoj odmor u Portugalu sada se mogu pretplatiti na Portugal Travel Insurance ( Portugalsko putničko osiguranje ), putno osiguranje prilagođeno pandemiji Covid-19. Inicijativu je pokrenula Turistička zajedcnica Portugala – Visit Portugal u suradnji s RNA Assistance Insurance, a dostupna je na portugaltravelinsurance.com.

Putna osiguranja se kreću od 37.20 $ po osobi za do 10 dana do 65.20 $ po osobi za boravak u Portugalu do 60 dana.

Pokrivenost osiguranja se proteže na cjelokupnom teritoriju Portugala i obuhvaća, između ostalih, troškove liječenja, kirurgije, farmacije i bolnice povezane s Covid-19. Osiguranje također pokriva troškove otkaza, prekida ili produženja putovanja zbog iste pandemije. Cilj je osigurati svim posjetiteljima Portugala da mogu sigurno i pouzdano putovati po zemlji.

Još jedna je to odlična inicijativa Visit Portugal koja na globalom tržištu daje jasnu poruku o sigurnosti destinacije, zajedno s drugim inicijativama poput Clean & Safe Seal i obnavljanjem Portugal Health Passport ( portugalske zdravstvene putovnice ) koja je dostupna svima koji posjete Portugal i sada pokriva Covid-19 testove.

Turisti koji planiraju putovati u Portugal moći će se besplatno registrirati na web mjestu Health Passport (PortugalHealthPassport), što im jamči pristup Covid-19 testiranju, a kako ističu iz Visit Portugala, PHP im omogućuje pristup visoko kvalitetnoj hitnoj zdravstvenoj skrbi ili pregledu po prethodno fiksnim cijenama po pet različitih tipologija u mreži bolnica i klinika CUF-a, Hospital da Luz, HPA Saúde i Lusíadas na cijelom nacionalnom području.

Platforma Clean & Safe je potvrda sigurnosnih protokola za cijeli turistički sektor koja prvenstveno fokusira na sigurnost, sljedbenost cijelog lanca i na povjerenje potrebno za nastavak turističke djelatnosti na strani potražnje, ali i na opskrbu, koja pokriva cjelokupnu vrijednost turizma lanac. Sve naravno prema preporukama zdravstvene sigurnosti koje je izdalo Nacionalno tijelo za turizam u Portugalu, a u skladu sa smjernicama Nacionalnog zdravstvenog tijela.

Kroz sigurnosne inicijative i projekte Portugal učvršćuje svoju poziciju kao sigurnu destinaciju koja jamči sve ključne epidemiološke i sanitarne uvjete za uživanje u jedinstvenom turističkom iskustvu.

Kako bi potaknuli obnavljanje turističkih aktivnosti, portugalski turistički timovi prisutni su na 25 strateških tržišta, a također su intenzivirali rad s avioprijevoznicima, turoperatorima, medijima i krajnjim potrošačima. Portugal kao turističko odredište izvrsnosti – jedan je od ciljeva Strategije turizma 2027. godine, a upravo ovakvom komunikacijom i potvrdom da im je stalo do sigurnosti, sigurno kako su na dobrom putu.

Povezane vijesti: