TZ Osječko-baranjske županije organizira edukacije za vinske promotore

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija u suradnji s Regionalnom vinotekom organiziraju program edukacije vinskih promotora. Želite li naučiti više o vinu ovog podneblja te osigurati povremenu priliku...

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija u suradnji s Regionalnom vinotekom organiziraju program edukacije vinskih promotora.

Želite li naučiti više o vinu ovog podneblja te osigurati povremenu priliku za rad i druženje na vinskim događanjima, kojih ne nedostaje na području Osječko-baranjske županije i šire, sada imate prigodu postati vinski promotor – glasi poziv svim zainteresiranima koji žele postati vinski promotori.

Traže se zaljubljenici u vino i oni koji to žele postati, avanturisti duha i strastveni istraživači prostora, te ljubitelji druženja i otkrivanja novih znanja. Cilj je stvoriti mrežu poznavatelja vina koji imaju želje, volje i vremena biti povremeno angažirani od strane turističkih zajednica ili samih vinarija.

“Imamo veliki broj vinskih manifestacija u našoj županiji i ukazala se potreba za vinskim promotorima. U suradnji s voditeljem Regionalne vinoteke Damirom Zrnom, sastavili smo kurikulum edukacije vinskih promotora i ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se jave”, rekla je direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske, Ivana Jurić.

Program predviđa 23 sata edukacije u koju su uključene i posjete vinskim podrumima na području Osječko-baranjske županije. Pored pohađanja programa, sudionici će imati obaveznu radnu praksu na dva vinska događanja tijekom 2020. godine.

“Na području Osječko-baranjske županije imamo oko 30 vinarija, a uz vinske manifestacije, domaćini smo i brojnim drugim događanjima, koje se mogu povezati s vinom. Želimo da budući vinski promotori postanu i ambasadori ovog prostora koji će širiti vinsku kulturu i promovirati naša vina na sajmovima”, ističe Jurić.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400,00 kn, a zainteresirani polaznici trebaju iskazati interes koji se sastoji od kratkog motivacijskog pisma te životopisa, uz rok dostave do 7. ožujka 2020. na e-mail adresu info@tzobz.com. Broj polaznika je ograničen, ali direktorica Jurić naglašava kako će, ako zanimanje bude iznimno veliko, organizirati još jednu edukaciju.

Vino je više od pića. Ono priča tisuću jezika – o zemlji, o suncu, o čovjeku, o vjetru, o kiši, o umjetnosti stvaranja, o prostoru u kojem nastaje. Kako ćemo doživjeti pojedino vino ovisi o društvu s kojim ga dijelimo, o raspoloženju ili atmosferi koju nosi trenutak. U otkrivanje novih dimenzija dionizijskog pića mogu nas uputiti oni koji pak znaju nešto više o sorti, regiji, o vinariji ili godini.

Na kraju recimo kako se program edukacije sastoji se od deset predavanja: Osnove promocije, Tehnika degustacije (analiza putem vida, mirisa i okusa), zatim Vinogradarsto, Enologija, Pjenušci i specijalna vina, Enogastronomija, te Stručni posjet vinskom podrumu i Vinski turizam.

Foto: Pixabay

Povezane vijesti: