Predstavljen Advent u Opatiji: Bogat program s 25 osmišljenih adventskih lokacija

Najraskošnije uređenje grada dosad, proširenje adventske ponude i atmosfere na nove lokacije te atraktivan program, koji će trajati od 26. studenog do 9. siječnja, ključne su informacije o novom...

Najraskošnije uređenje grada dosad, proširenje adventske ponude i atmosfere na nove lokacije te atraktivan program, koji će trajati od 26. studenog do 9. siječnja, ključne su informacije o novom izdanju Najljepšeg Adventa uz more, onog u Opatiji, koji je danas predstavljen od strane TZG Opatija i partnera.

Opatijski Advent započet će 26. studenog kada će cijelim gradom zasvijetliti raskošna dekorativna rasvjeta, dok će 25 osmišljenih adventskih lokacija biti spremno za posjetitelje.

Direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić izrazila je zadovoljstvo što se Advent odvija u kvalitetnoj suradnji Turističke zajednice, Grada Opatije, gradskih ustanova i gospodarstvenika.

Prošle godine Opatija je zasjala u najljepšem sjaju i ti su prekrasni kadrovi obišli čitav svijet. Zadovoljstvo posjetitelja najveća je nagrada za naš trud, a svake godine podižemo ljestvicu kvalitete, nastojeći ne samo ispuniti već i nadmašiti želje naših gostiju. Ponosni smo što ove godine opatijski Advent nosi oznaku „Best Christmas Lights“ utjecajne turističke organizacije European Best Destinations, koja je Opatiju svrstala među najljepše uređene europske gradove tijekom Adventa, uz bok svjetskim gradovima poput Londona, Monte Carla, Madrida, Nice i Praga.” ističe Petričić.

Središte Adventa u Opatiji ponovo će biti Umjetnički paviljon Juraj Šporer i park koji ga okružuje. Od 26. studenog do 2. siječnja, Šporer će svakodnevno biti mjesto okupljanja najmlađih ljubitelja adventske atmosfere, uz radionice, animacije i predstave za djecu. Božićni sajam ponudit će zabavu za sve uzraste uz glazbene programe s popularnim glazbenicima kao što su Dellboys, Denis Razz Jazz Quartet, Padre, Duo Blondes, Grapevine Babies, Riccardo Staraj & Midnight Blues Band i druge te bogatu ponudu prigodnih blagdanskih specijaliteta. 

“Blagdanska atmosfera proširit će se već poznatim adventskim lokacijama poput Parka Angiolina, Parka sv. Jakova, Ljetne pozornice, prostorom ispred U.P. Juraj Šporer, ali i nekim novim lokacijama – uz lungomare i na terasama brojnih opatijskih hotela. Nadamo se da će Advent ove godine disati punim plućima i da će naši posjetitelju uživati u prekrasno uređenim parkovima i lungomaru, ali i u okusima i mirisima cimeta, kuhanog vina, gastro-delicija te raznovrsnim programima,” rekla je Petričić, istaknuvši kako je program osmišljen s ciljem postizanja optimalne ravnoteže između sigurnosti i opuštanja koje je svima potrebno na kraju još jedne izazovne godine.

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković kazao je kako je gradska ustanova kojoj je na čelu pripremila brojna događanja tijekom adventskih dana, koja će se odvijati na čak tri lokacije paralelno.

Slatina – nova adventska lokacija

Blagdanska će se atmosfera ove godine osjetiti i na novim lokacijama, među kojima je i Slatina, gdje su organizatori, vlasnici triju ugostiteljskih objekata koji se nalaze uz opatijsku šetnicu (UO Victoria, UO Brko-Mare i B.N.L. d.o.o.) pripremili Xmas Street Lungomare Advent, na prostoru od hotela Savoy do ville Madonna. 

Posebne programe pripremili su i opatijski hotelijeri, a najveća grupacija – Liburnia Riviera Hoteli, prilagodila je ponudu u nizu svojih objekata. 

Milenij hoteli poznati su po atraktivnom svečanom paljenju božićnih lampica, koje neće izostati niti ove godine. “Najljepše doba u godini kreće tradicionalnom ceremonijom paljenja lampica u subotu 27. studenog na terasi hotela Continental. Kao i svake, godine posebno se pripremamo za Festival čokolade čiji centar će i ove godine biti naša mala tvornica čokolade ‘Milenij Choco Svijet’, a našim čokoladnim carstvom vladat će Billy Wonka (Andrej Škedel) koji će zajedno sa svojim pomoćnicima unijeti dašak čarolije. I ove godine očekuju nas popularni Doručak s Djedom Mrazom, posebni programi za božićne praznike, ali i nezaboravni doček Nove 2022. godine uz vrhunsku gastronomiju i atraktivne programe“, najavio je Ivan Sarajlić, izvršni koordinator marketinga Milenij hotela.

Osim na „čvrstom tlu“, božićni duh vladat će i na valovima opatijskog akvatorija zahvaljujući obrtu Paragvaj čiji će brod pružiti novu perspektivu opatijske adventske bajke – onu s morske strane. Cijeli program događanja pogledate na stranicama TZ Opatije.

Za kraj, važna informacija je informacija i kako je svim posjetiteljima osigurano besplatno parkiranje za osobna vozila od 16. prosinca do 15. siječnja subotom, nedjeljom i blagdanom

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN