Predstavljen online vodič obiteljskog smještaja Krapinsko-zagorske županije

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije izradila je online vodič obiteljskog smještaja destinacije Zagorje – Bajka na dlanu, a u kojem su objavljeni smještajni objekti koji su bili zainteresirani za ulazak...

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije izradila je online vodič obiteljskog smještaja destinacije Zagorje – Bajka na dlanu, a u kojem su objavljeni smještajni objekti koji su bili zainteresirani za ulazak u vodič.

S obzirom na konstantan rast broja noćenja u Krapinsko-zagorskoj županiji te porast broja privatnih iznajmljivača proizašla je potreba za izdavanjem vodiča obiteljskog smještaja kako bismo turistima približili ponudu privatnog smještaja i olakšali proces rezervacije” ističu iz TZ Krapinsko-zagorske županije.

Trenutno na području Krapinsko-zagorske županije u obiteljskom smještaju registrirano je 177 objekata, a u vodič su ušla 134 objekta, što je jako dobar rezultat. Osim kroz online katalog, popis smještajnih kapaciteta u obiteljskom smještaju dostupan je i kroz interaktivnu kartu županije na web stranici www.visitzagorje.hr.

U 2019. godini sustav turističkih zajednica Krapinsko-zagorske županije planira organizirati niz edukacija za privatne iznajmljivače. “Edukacije su fokusirane na sam postupak registracije objekta, sustav prijave gostiju, propise i zakone, sustav PDV-a i administraciju, vođenje marketinga obiteljskog smještaja i korištenje društvenih mreža u tu svrhu kako bismo privatnim iznajmljivačima olakšali snalaženje kroz administraciju, ali i dali korisne savjete kako nastupiti na tržištu nakon otvaranja smještajnoj objekta” ističe Martina Belina iz TZ Krapinsko-zagorske županije.

Zagorje Card i za domaćine u obiteljskom smještaju

Prošle godine Zagorje je dobilo svoju turističku karticu – Zagorje Card. Turistička kartica služi za povećanje turističke potrošnje te prodaji doživljaja i sadržaja na području cijele županije. Turistička kartica Zagorje Card je besplatna, traje pet dana od dana kada se podigne, te nudi 10% popusta na usluge u tri kategorije: kultura, gastronomija i kupalište tj. SPA ponudi.

A od ove godine u projekt Zagorje card uključiti će se i domaćini u obiteljskom smještaju. “Ove godine planiramo i privatne iznajmljivače uključiti u projekt Zagorje card – svaki od njih će dobiti određeni broj turističkih kartica za dijeljenje svojim gostima jer gosti u privatnom smještaju su gosti koji troše u restoranima, vinarijama, trgovinama, kupalištima. Obiteljski smještaj Krapinsko-zagorske županije odlikuju gostoljubivi domaćini, obiteljsko ozračje, briga o gostima, a kada se to spoji s atrakcijama i dodatnim sadržajima destinacije Zagorje – bajka na dlanu dobijemo goste koji se iz godine u godinu vraćaju odnosno dolazi do lojalnosti istih.” zaključuje Belina.

Inače, prošle godine zabilježeno je 159.191 dolazak na području Krapinsko-zagorske županije i 348.694 noćenja ili rastu od 12,27% u dolascima i 7,44% u noćenjima. Najvažnija tržišta Krapinsko-zagorske županije su Slovenija, zatim Njemačka, Poljska, Bosna i Hercegovina, Italija, Austrija, Češka.

Prilog: Vodič kroz obiteljski smještaj Krapinsko-zagorske županije

Vijesti: