Predstavljena turistička mobilna aplikacija Explore Lika

U Gospiću je održana prezentacija aplikacije Explore Lika – prve turističke mobilne aplikacije koja obuhvaća cijelo područje povijesno-geografske regije Like. Mobilna aplikacija izrađena je u sklopu projekta RAISE Youth...

U Gospiću je održana prezentacija aplikacije Explore Lika – prve turističke mobilne aplikacije koja obuhvaća cijelo područje povijesno-geografske regije Like. Mobilna aplikacija izrađena je u sklopu projekta RAISE Youth koji je sufinanciran kroz Fondove Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP).

Projekt bi prema očekivanjima, a što mu je i glavni cilj, trebao pridonijeti stvaranju novih radnih mjesta za mlade u ruralnim područjima korištenjem socijalnih inovacija. Radi se o inovativnom modelu zapošljavanja, odnosno samozapošljavanja za mlade temeljenom na održivom turizmu i poljoprivredi u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.

“Aplikacija za Android je aktivna i može se preuzeti od kraja svibnja. Sada radimo na razvoju aplikacije za sustav iOS, a u sljedećih godinu i pol, koliko ovaj projekt još traje, aplikaciju ćemo po potrebi nadopuniti s još nekim sadržajima”, rekla je voditeljica komunikacija na projektu Raise youth, Kristina Barać.

Explore Lika obuhvaća područje povijesno-geografske regije Like i korisniku predstavlja kulturne i prirodne znamenitosti, ugostiteljske i smještajne objekte i lokalne proizvođače, a sve u svrhu promocije i doprinosa gospodarskom razvoju Like. Dvojezična aplikacija, na hrvatski i engleski jezik, nudi mogućnost istraživanja pojedinih lokacija, prikupljanja osnovnih informacija, a omogućava korisniku i kreiranje ruta.

Aplikaciju je u suradnji s udrugom GTF-Inicijativa za održivi rast izradila virovitička tvrtka Plava tvornica d.o.o. koja je već nekoliko godina rangirana među 500 najboljih svjetskih digitalnih tvrtki. Upravo je direktor Plave tvornice Matej Sudar predstavio funkcionalnosti i razvoj aplikacije, a više o ideji iza izrade ovakvog digitalnog rješenja rekle su koordinatorica RAISE Youth projekta Mary Ann Rukavina Cipetić iz udruge GTF – Inicijativa za održivi rast.

“Aplikacija je potpuno funkcionalna i već obuhvaća pedesetak ponuđača usluga s ovog područja, a neke još unosimo u sustav. Sada nam je cilj ostvariti što bolju suradnju i komunikaciju sa što većim brojem ponuđača usluga na području Like”, rekla je voditeljica komunikacija na projektu Raise youth, Kristina Barać.

Aplikaciju je moguće preuzeti na poveznici a svi koji u aplikaciju žele uključiti svoje proizvode, usluge ili objekt mogu nam se javiti e-poštom na gtf@zg.t-com.hr.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN