Preuzmite kalendar praznika i blagdana na emitivnim tržištima 2018.

Dobra sezona uvijek počinje dobrom pripremom, a da bi se što bolje pripremili, kako domaćini u obiteljskom smještaju tako i svi drugi turistički djelatnici koji planiraju i generiraju turistički...

Dobra sezona uvijek počinje dobrom pripremom, a da bi se što bolje pripremili, kako domaćini u obiteljskom smještaju tako i svi drugi turistički djelatnici koji planiraju i generiraju turistički proizvod donosimo vam  popis praznika i blagdana na emitivnim tržištima u 2018. godini.

Svi turistički djelatnici Hrvatske neosporno će se suglasiti kako je ključ daljnjeg „turističkog uspjeha“ naše zemlje, bilo da govorimo o produžetku sezone ili povećanju prosječne zarade od turizma, adekvatno ulaganje u razvitak turističke infrastrukture, sadržaja i ponude, s ciljem optimizacije odnosa „vrijednosti za novac“ koja je, sukladno svim istraživanjima, presudna za odabir destinacije, tj. daljnje pozitivne preporuke zadovoljnih gostiju ističu iz Hrvatske turističke zajednice.

U takvom kontekstu, jednu od osnovnih mjera poboljšanja svih „turističkih pokazatelja“ zasigurno predstavlja rast prometa u mjesecima pred i posezone, gdje promidžba može odigrati značajnu ulogu, no još veći pomaci mogu biti postignuti ukoliko je „opća promidžba“ popraćena adekvatnim ponudama konkretnih, cjenovno atraktivnih programa. „Kako bismo poslovnim subjektima u turizmu pomogli u planiranju takvih posebnih ponuda, koje je moguće ponuditi partnerima na tržištima (organizatorima putovanja i agentima), ali i individualnim klijentima, izrađen je kalendar državnih praznika/blagdana/školskih praznika za 24 značajnija tržišta za koja je moguće pripremiti programe prilagođene razdoblju u kojem postoji potencijal za putovanja u inozemstvo„ ističu iz HTZ te dodaju kako je praksa vezivanja blagdana i vikenda uobičajena u većini zemalja Europe, dok je ciljna skupina obitelji s djecom osobito motivirana putovati u razdobljima školskih praznika.

Kalendar je sačinjen u formi Excel „radne knjige“ – početna „radna mapa“ donosi zbirni grafički prikaz blagdana i praznika na svim obrađenim tržištima, naredna „radna mapa“ donosi legendu, tj. pojašnjenje zbirnog grafičkog prikaza, dok naredne „radne mape“ donose detaljnu razradu za svako od tržišta.

PRILOG: Kalendar praznika i blagdana na emitivnim tržištima 2018. 

Povezana vijest:

Hrvati su poznati po spajanju praznika s produženim vikendom, dok su blagdani u 2016. godini većinom padali za vikend, u 2017. godini uz 26 dana godišnjeg moglo se spojiti čak 61 neradna dana. Ove godine samo na dva vikenda padaju blagdani ili praznici, dok su drugi datumi tijekom tjedna, dakle sve opcije su otvorene.

Također, pruzmite i popis blagdana i praznika u Hrvatskoj za 2018. godinu.  POPIS BLAGDANA I PRAZNIKA U HRVATSKOJ ZA 2018. GODINI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN