Prihodi crikveničkog Jadrana ove godine veći za 22 posto

Crikvenički Jadran d.d. ostvaruje sve bolje poslovne rezultate. U prvih devet ovogodišnjih mjeseci ukupni poslovni prihodi iznosili su 101,3 milijuna kuna, što je povećanje od 22 posto u odnosu...

Crikvenički Jadran d.d. ostvaruje sve bolje poslovne rezultate. U prvih devet ovogodišnjih mjeseci ukupni poslovni prihodi iznosili su 101,3 milijuna kuna, što je povećanje od 22 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Posebno je uspješno bilo treće tromjesečje u kojem su prihodi bili 26 posto veći nego u tom razdoblju prošle godine. Rast prihoda Društva u najvećoj je mjeri rezultat novog investicijskog ciklusa, koji je, s povećanjem konkurentnosti, odnosno povećanjem kvalitete usluga i podizanjem kategorije smještaja u hotelima i kampovima, omogućio povećanje cijena.

I to sve unatoč činjenici da dio smještajnih kapaciteta zbog radova na njihovu uređenju nije bio u funkciji dio godine. Ovogodišnju glavnu turističku sezonu dio objekata dočekao je obnovljen i osvježen, poput luksuznog hotela Katarina u Selcu kojem je obnovljeno južno pročelje, a wellness centar upotpunjen novoizgrađenim unutarnjim bazenom. Novost su i preuređeni vanjski bazeni hotela Katarina čija ukupna površina prelazi tisuću četvornih metara, što ih čini jednim od najvećih na ovom dijelu rivijere, a otvoreni su i za vanjske goste. Sve smještajne jedinice hotela Omorika zajedno s novim depandansama te kompleks paviljona Resorta Ad Turres, dobili su ovoga proljeća potpuno novi izgled. U obnovu i uređenje objekata uloženo je do sada oko 106,5 milijuna kuna, a prema riječima predsjednika Uprava Jadrana d.d. Gorana Fabrisa, s jeseni su nastavljeni radovi.

U prvih devet mjeseci prihodi od smještaja bili su nam 18 posto veći nego lanjski, a prihodi od najma za čak 51 posto. Posebni nas veseli povećani prihodi u špici glavne turističke sezone. Tako smo u kolovozu, kada su bili u funkciji svi novouređeni kapaciteti u hotelima i kampovima, zabilježili porast prihoda od čak 37 posto, iako se i kod nas, kao i u drugima destinacijama na Jadranu, osjećao manjak gostiju u odnosu na prošlu godinu“, izjavio je predsjednik Uprave Jadrana d.d. Goran Fabris. „U konsolidaciji tvrtke veliku smo pozornost posvetili, uz poboljšanje kvalitete naših usluga, povećanju učinkovitosti na svim razinama. Zato su se dobri rezultati odrazili i na primanjima naših zaposlenika. Uz 6 postotni stimulativni dodatak na plaću, svakom zaposleniku isplatili smo i po dodatnih tisuću kuna nagrade s plaćama za lipanj, srpanj i kolovoz.“

Ostvarena dobit prije poreza i doprinosa (EBITDA) u Jadranu d.d. za prvih devet mjeseci iznosila je  33,8 milijuna kuna, odnosno 55 posto je veća nego lani u tom razdoblju, a na razini Grupe veća za skoro 70 posto i iznosila je nešto više od 40 milijuna kuna. Neto dobit u Jadranu bila je 22 milijuna kuna, veća nego lanjska za 74 posto, a dobit Grupe iznosi nešto više od 26 milijuna kuna. Lanjski gubitak od 13,9 milijuna kuna bit će pokriven dijelom od zadržane dobiti iz prethodnih godina od 3,7 milijuna, a ostatak iz budućih dobitaka.

Foto: Jadran d.d.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN