Proglašeni dobitnici nagrada Zlatna koza – Capra doro

Turistička zajednica Istarske županije dodjeljuje jednu nagradu Zlatna koza – Capra d’oro kao glavnu nagradu i četiri plakete najboljima u svakoj od objavljenih kategorija. Nagrade se dodjeljuju pojedincu ili...

Turistička zajednica Istarske županije dodjeljuje jednu nagradu Zlatna koza – Capra d’oro kao glavnu nagradu i četiri plakete najboljima u svakoj od objavljenih kategorija. Nagrade se dodjeljuju pojedincu ili skupini za izuzetan doprinos na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre, posebno na području unaprjeđenja proizvoda i području turističke promocije za aktivnosti, proizvode i projekte s područja Istarske županije.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja u turističkoj domeni, kojom Turistička zajednica Istre tradicionalno obilježava završetak godine, održana je u Poreča 15. prosinca, u prepunoj dvorani atraktivne Ville Polesini. “U nizu rekordnih godina po fizičkim pokazateljima,  2016. daleko je najbolja turistička godina. Realizirat ćemo više od 3,8 milijuna dolazaka, više od 25 milijuna noćenja, ostvariti po prvi puta u novijoj povijesti više od 400.000 putnika u Zračnoj luci Pula. Sveukupno, usporedimo li ovu s prošlom godinom, realizirat ćemo 300.000 gostiju više te 1,6 milijuna noćenja više no lani. Ovi izvrsni rezultati ostvareni su zahvaljujući odličnoj suradnji privatnog i javnog sektora te mudrim vodstvom kako u privatnom tako i u javnom sektoru. Jasno, čovjek je tu najvažnija karika i ključ uspjeha pa se i ovom progodom želimo najsrdačnije zahvaliti svim djelatnicima u turizmu koji su iznijeli i ovu sezonu svojim znanjem, umijećem i vještinama. ” ističu iz Turističke zajednice Istarske županije te dodaju kako će samo u 2017. godini više od 1,8 miljardi kuna biti investirano u nove projekte smještaja i podizanje razine usluga i servisa te kako će spomenute investicije Istri omogućiti implementaciju nalaza i postavki iz Master plana Istre te veću konkurentnost istarskog i hrvatskog turizma.

U narednoj godini očekujemo ponovo jako dobar rezultat, nastavak aktivnosti na projektima strateških partnerstava, na projektima crossmarketinga i cobrandinga, na projektima Fly to Istria, na projektima digitalnog marketinga – Share Istria, ali novih razvojnih projekata poput Weddinga, Anti Oxy, Fireworks i Outdoor, istaknuo je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije

Na poziv za prijavu nagrada Zlatna koza – Capra d’oro objavljen povodom Svjetskog dana turizma, pristiglo je čak 39 kandidatura!  Prema prijedlogu Povjerenstva za dodjelu nagrada Zlatna koza – Capra d’oro za 2016. godinu, Turističko vijeće TZ Istarske županije donijelo je Odluku o dodjeli sljedećih priznanja i nagrada:

Dobitnici godišnje nagrade TZ Istarske županije  Zlatna koza – Capra d’oro za 2016.

Nagrada za životno djelo, za izuzetan doprinos na razvitku i promociji turizma Istre: Selimir Ognjenović

Nagrada za poseban doprinos promociji turizma Istre: Urban Cerar

Nagrada stranom partneru za poseban doprinos promociji turizma Istre: Mario Busso

zlatnakoza2

Dobitnici priznanja Zlatna koza – Capra d’oro za 2016. godinu:

Kategorija: Eventi
Eventi | Lifestyle – Maistra d.d. Rovinj-Vrsar: Rovinj Beach Polo Cup 2016
Eventi | Festivali – MPG d.o.o. Zagreb i Valamar Riviera d.d. Poreč: Poreč Open Air: Festival of Life 2016
Eventi | Sport – Ribarić consulting i Udruga IsTRIa, Pula: Ironman 70.3 Pula
Eventi | Gourmet – Općina Gračišće: Izložba vina Gračišće
Eventi | Posebni proizvodi – Adria salsa produkcije i Udruga Los Mamberos: Sea, Sun & Salsa Rovinj

Kategorija: Inovativni proizvod
Valamar Riviera d.d. Poreč – Perfect Experience Creator

Kategorija: Turistički proizvod
Koral d.o.o. Plomin – Hotel Peteani, Labin
Vision d.o.o. Novigrad-Cittanova – Boutique Hotel Rivalmare
Quadruvium d.o.o – Zipline Pazinska jama

Kategorija: Vizualne komunikacije
Laguna Novigrad d.d. – Aminess Hotels & Campsites

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN