Program kreditiranja za iznajmljivače u Primorsko-goranskoj županiji

S ciljem unapređenje usluge i podizanje kvalitete smještaja u objektima u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu na području Primorsko-goranske županije raspisan je javni poziv iznajmljivačima za podnošenje...
Foto: www.kvarnerfamily.h

S ciljem unapređenje usluge i podizanje kvalitete smještaja u objektima u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu na području Primorsko-goranske županije raspisan je javni poziv iznajmljivačima za podnošenje zahtjeva na Program kreditiranja „KVARNER FAMILY 2015.“.

Prednost prilikom odobravanja kredita imaju iznajmljivači koji već imaju oznaku kvalitete “Kvarner Family” i žele stvoriti uvjete za dobivanje dodatne oznake kvalitete brenda „Kvarner Family“ („Pet Friendly“ – namijenjen turistima s kućnim ljubimcima; „Bike Friendly“ – namijenjen ciklo turistima; „Hike Friendly“ – namijenjen turistima koji pješače i ostali standardi posebne ponude koje provodi Turistička zajednica Kvarnera).

Iznos kreditnih sredstva kroz program kreditiranja moguće je u rasponu od 20.000,00 kuna do najvišeg iznosa od 100.000,00 kn. Rok otplate je uz godinu dana počeka do 5 godina uz maksimalnu kamatnu stopu do 6,0%. Primorsko-goranska županija subvencionira kamatu na odobrene kredite na posebnim područjima gdje želi potaknuti rast te samim time kamata za krajnje korisnike može iznositi čaak 1,0%, a to su:

  • na odobrene kredite s pet (5) postotnih poena za ulaganja na području Gorskog kotara i malih otoka Primorsko-goranske županije (Unije, Susak, Ilovik, Vele i Male Srakane), tako da kamata za krajnje korisnike u konačnici može iznositi 1% godišnje.
  • za preostala područja Primorsko-goranske županije, Županija subvencinara kamatu s četiri (4) postotna poena tako da kamata za krajnjeg korisnika može iznositi najviše 2% godišnje.

 

Foto: www.kvarnerfamily.hr

Foto: www.kvarnerfamily.hr

Projekt dodjele oznake kvalitete “Kvarner Family” pokrenula je Primorsko-goranska županija, a provodi ga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s turističkim zajednicama – članicama. Inače, „Kvarner Family“ jedan je od najboljih projekata u hrvatskom turizmu te pravi način kako lokalno utjecati na podizanje kvalitete i razvoj obiteljskog smještaja.

Iznajmljivači zainteresirani za podnošenje zahtjeva na Program kreditiranja „Kvarner Family 2015.“ na području Primorsko-goranske županije sve detalje oko dokumentacije mogu pronaći na http://www.pgz.hr/natjecaji

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN