Promotivni film o tri hrvatske vinske ceste osvojio zlato na prestižnom festivalu 'Art & Culture International'

Pogledajte kratki film 'Wine Road'.

Autor:  HrTurizam.hr

26. ožujka 2024.

Promotivni turistički film koji objedinjuje tri vinske ceste osvojio je prestižnu nagradu na filmskom festivalu 'The Golden City Gate'.

Uradak u trajanju od 3 minute i 21 sekunde, u kojem glume naše dvije poznate glumice, prikazuje prirodne ljepote vinskih cesta Sveti Ivan Zelina, Samobor i Jastrebarsko.

U velikoj konkurenciji kandidata iz cijeloga svijeta na 24. međunarodnom natjecanju turističkog filma i multimedije koji se odvijao tijekom sajma ITB Berlin, 'Wine Road' osvojio je zlato u kategoriji 'Art & Culture International'. Filmove je u 18 kategorija ocjenjivao međunarodni žiri od 45 članova.

U manje od tri minute prikazane su prirodne ljepote terasastih brežuljaka koje s jedne strane svojom mirnoćom odmaraju dušu, ali s druge strane pobuđuju želju za novim doživljajima te vrhunskim gastronomskim okusima i živopisnosti vina u čašama, priopćila je Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline.

/// Gourmet turizam - GoWine - izvrstan projekt koji promovira vinske ceste Zagrebačke županije

Pozivnica ljubiteljima vina i hrane

Da vinske ceste zrače posebnom atmosferom te da se turisti mogu uputiti automobilom na ove destinacije, posjetiti kušaonice vina - vinske ceste, jahati konje, voziti bicikl, ali i prenoćiti u jedinstvenim objektima privatnog smještaja, prikazale su kazališne glumice Vanda Winter i Natalija Đorđević

Film potpisuje produkcijska kuća Balduči film i nagrađivana producentica Spomenka Saraga, uz francuskog redatelja Hervea Tirmarchea i meksičkog snimatelja-montažera Jalil Armija.

Realizacija je oomogućena uz sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za udružene turističke zajednice.

"Ovim smo promotivnim turističkim filmom željeli kreirati pozivnicu ljubiteljima hrane i vina i istaknuti da u našoj zelenoj županiji ne nedostaju dodane vrijednosti i visokokvalitetni sadržaj", istaknula je koordinatorica projekta Marinka Zubčić Mubrin, direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline.

/// Tomislav Pavlešić: Kada se nudi kvaliteta i poseban ugođaj, gosti ne pitaju za cijenu

Prezentacija baštine

U filmu je zaokružena turistička valorizacija atraktivnih resursa kroz koje posjetitelji mogu zadovoljiti svoju turističku (kulturnu ili rekreativnu) potrebu konzumacije gastronomske i vinske ponude slikovitom prezentacijom te baštine. 

"Ovo nije prva nagrada, a nadamo se da će ih biti još. Do sada smo još osvojili nagrade na festivalima Swedish Academy of Motion Picture Awards (SAMPA), Box Office Cine Award (Indija) i Best International Film Festival (Rumunjska)", rekla je Zubčić Mubrin.

Foto: Pxfuel

 

Autor:  HrTurizam.hr

26. ožujka 2024.