Run Croatia organizira prvu noćnu utrku u Europi koja starta iz noćnog kluba

Projekt Run Croatia postavlja nove standarde organizacije utrke trčanja, kako u Hrvatskoj tako i u Europi.

Ideja je od početka da Run Croatia nije samo trčanje nego pokret, a cilj je da sinergijom različitih industrija pokrenemo svaku lokaciju kroz sve turističke aspekte koje grad nudi ističe Berislav Sokač organizator utrka Run Croatia koje se održavaju po cijeloj Hrvatskoj te dodaje kako je strani trkači traže doživljaj, autohtoni doživljaj.

Upravo na tom tragu Sokač postavlja nove doživljaje te najavljuje jedinstvenu noćnu utrku na 10 kilometara koja će po prvi puta startati iz noćnog kluba Kalypso na Zrću.Uzbudljiv je to osjećaj kad kreiraš potpuno novi proizvod koji pozitivno utječe na društvenu zajednicu. Ovo primjer kojim Run Croatia traži nove sugovornike da se u Hrvatskoj kreira što više ovakvih proizvoda koji su pokretač kreativne energije. Hvala mojim partnerima i prijateljima koji podržavaju Run Croatia projekt“ ističe Berislav Sokač. Kako Run Croatia nije „slučajan“ turistički proizvod nego pomno planiran projekt govori i podatak kako u Europi ima preko 50 milijuna trkača amatera koji trče maratone i polumaratone, trkači koji godišnje generiraju preko 9 milijardi eura prihoda hotelima, prijevoznicima i organizatorima utrka.

Novalja na otoku Pagu posljednjih nekoliko godina uz već prepoznatljivi ‘party turizam’ sve intenzivnije razvija i sportski turizam. Samo ove godine održano je nekoliko sportskih manifestacija, a prva sljedeća je upravo projekt Run Croatia „Zrće Beach Glow Run“ „Iako se Novalja profilirala kao mjesto za ljetnu zabavu i stvorila turistički proizvod ‘party turizma’ rame uz rame s najpoznatijim party destinacijama svijeta, cilj nam je proširiti turističku ponudu naročito u pred i posezoni razvijajući nove oblike turizma poput sportskog turizma. Samim time međunarodni polumaraton Novalja–Lun u organizaciji Run Croatia, Grada Novalje i TZ Grada Novalje koji je ove godine održan u svibnju te je privukao oko 70-tak trkača iz cijeloga svijeta, dobio je nastavak 27. kolovoza pod nazivom ZRĆE BEACH GLOW RUN ili noćna desetka.“ izjavila je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZ Grada Novalje te dodaje kako upravo ovakve sportske priče daju elan i motivaciju za proširenje sportskih turističkih proizvoda, poput Run Croatia 2017. godine.

run2

Trkači kreću u 19.30 sati iz poznatog noćnog kluba Kalypso i trče dionicu od 10 kilometara do centra Novalje i natrag. Ovo je ujedno i prva utrka koja kreće iz noćnog kluba, a između ostalog ju karakteriziraju i svjetleće narukvice koje u tim večernjim satima daju poseban šarm kako trkačima tako i svim ostalim turistima koji će pratiti utrku Istaknula je kako već sada postoji veliki broj zainteresiranih trkača koji će sudjelovati u utrci.

Vlasnik Kalypso Beach Cluba Boris Šuljić najavljuje kako je ovo tek početak sportskih projekata koje će podržati njegov klub, a sudjelovanjem u sportskom projektu Run Croatia Kalypso klub još jednom je pokazao kako je predvodnik novih trendova na beach clubbing sceni plaže Zrće kao i u cijeloj Hrvatske“ Iznimno nam je zadovoljstvo što smo startom i ciljem u Kalypso klubu podržali projekt koji znatno doprinosi cjelokupnoj zajednici, a pokazali smo još jednom da smo otvoreni za nove suradnje u raznim sferama turizma. Run Croatia samo je jedan u nizu sportskih projekata koje će Kalypso klub rado podržati i time pokazati kako destinacija Zrće uz zabavni nudi i ostale vrste programa. Stoga pozivam sve ljude željne dobre zabave i sportskih izazova da nam se pridruže u klubu Kalypso 27. kolovoza te provedu nezaboravan sportsko-zabavni dan uz posebne efekte Glow Run Croatia utrke

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo oduševljen je projektima poput Run Croatie i daje im stopostotnu podršku jer je, kaže, svjestan da turisti uvijek traže nešto novo te sve više svoj odmor žele provoditi na aktivan način. „Ovakve utrke imaju izuzetno pozitivan efekt i kroz takve projekte možemo doći do značajnijeg turističkog proizvoda. Puno toga imamo za ponuditi i ne želimo stajati na mjestu. Turizam mora biti stalno u pokretu“ istaknuo je Dabo i dodao kako je njegova želja da Novalja turistima u budućnosti nudi zdrav i aktivan odmor.

run3

Kada trkači dođu u neku mjesto, nisu samo došli trčati nego žele upoznati to mjesto kroz sva čula. Od gastronomije, povijesti, kulture itd… jer trčanje nije trčanje nego pokret i način života. Osobno proaktivno potičem lokalnu zajednicu da se priključe u našu priču što više, od lokalnih restorana pa sve do lokalnih autohtonih subjekatazaključuje Sokač te se zahvaljuje gradu Novalji što su prepoznali širu sliku i vrijednosti projekta Run Croatia.

Turisti danas traže novi, drugačiji i kvalitetan sadržaj u turističkim destinacijama, dok sunce i more više dovoljni. Nekim destinacijama je to kristalno jasno te ulažu u nove sadržaje i podižu kvalitetu turističkog proizvoda dok druge stagniraju i nažalost osvjetiti će se kada će biti prekasno. Turizam se sastoji od emocija, doživljaja i priča. Pričajte priče.

Povezana vijest: Berislav Sokač: U Hrvatsku želim dovesti dio od 50 milijuna trkača u Europi

Povezane vijesti: