Putničke agencije i usluga smještaja ostvarile najveći pad u uslužnim djelatnostima

Promet od uslužnih djelatnosti u prvih sedam mjeseci pao je za 11,7% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, govore podaci Državnog zavoda za statistiku ( DZS ). Najveći...

Promet od uslužnih djelatnosti u prvih sedam mjeseci pao je za 11,7% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, govore podaci Državnog zavoda za statistiku ( DZS ).

Najveći pad prometa ostvaren je u djelatnostima: Putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske usluge te djelatnosti povezane s njima (za 76,3%), Smještaj (za 54,5%) te Vodeni prijevoz (za 35,7%), dok je djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića ostvarila je pad od 33,8%.

Porast prometa ostvaren je samo u sljedećim djelatnostima: Računalno programiranje, savjetovanje i djelatnosti povezane s njima (za 11,8%), Emitiranje programa (za 3,1%) te Usluge u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika (za 0,6%).

Izvor: DZS

Promatrajući prvih sedam mjeseci, kalendarski prilagođeni promet od uslužnih djelatnosti pao je za 11,7% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Što se tiče samo mjeseca srpnja, ukupan kalendarski prilagođen promet od uslužnih djelatnosti ostvaren u srpnju 2020. pao je za 10,7% u odnosu na srpanj 2019.

Naslovna fotografija: Skitterphoto

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN