Rabljani u Zagrebu predstavili turističku sezonu

Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara danas su u Zagrebu najavili turističku sezonu na otoku Rabu. Otok Rab i ove je sezone bio jedna od najdražih destinacija za turiste...

Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara danas su u Zagrebu najavili turističku sezonu na otoku Rabu.

Otok Rab i ove je sezone bio jedna od najdražih destinacija za turiste pa je tako ostvario više od dva milijuna noćenja. Predstavnici otoka izvrsne rezultate očekuju i u nadolazećoj sezoni, a brojne turiste na otoku, uz čisto more, puno sunca, sportske staze i poznate rapske gastronomije, očekuju i raznovrsni i zanimljivi destinacijski događaji.

A da sunce i more odavno nisu dovoljni, svjesni su i na otoku Rabu te posebnu pažnju razvoju raznih manifestacija, kao što su: Kantuna, Underwater Photo Marathona, Kanate i Najljepšeg otočnog adventa u Rabu do Festivala skulpture u pijesku, Pumidorfesta, Krumpirfesta, Paradise Samba Festivala itd.. pa sve do Rabske fijere kao top manifestacije koja se razvija u godinu u godinu.

Kontinuirano radimo na razvoju naših manifestacija koje sve više postaju motivom dolaska turista tijekom cijele godine. Nudimo zaista za svakoga ponešto, od kulturno-zabavnih i sportskih do gastronomskih evenata, a posebno bih istaknula punoljetnost Fjere, koja će u ovoj jubilarnoj godini, kada slavimo 130. godina turizma, proslaviti svoje 18. izdanje. Veseli me i što nas u ovoj godini očekuje i čitav niz ulaganja i investicija u smještajne kapacitete, što u konačnici znači podizanje kvalitete same destinacije, a samim time i daljnji rad na repozicioniranju iste”, izjavila je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.


Na Rabu svoju priliku vide i u sportskom turizmu. Upravo otok Rab od ove godine nosi laskavu titulu Europskog otoka sporta, prvog takvog u povijesti. Tako se u skladu s razvojem sportskog turizma razvija outdoor ponuda sadržaja i sportske manifestacije kao što su Rab island trail i 4 Island MTB.

„Kao što je otok sreće poseban među jadranskim otocima tako je i na Rabu mjesto Lopar jedinstveno po svoje 22 pješčane plaže. Od njih najpoznatija je Rajska plaža i ako netko ne može u Loparu naći plažu za sebe, onda ne može nigdje na Jadranu. Imamo za svakoga po nešto, od robinzonskih plaža do onih za kućne ljubimce. Kako bismo dodatno brendirali naše plaže godinama već organiziramo poznati Festival Skulpture u pijesku koji svake godine privlači sve veći broj turista iz cijeloga svijeta, a uz ostale manifestacije istaknuo bi Paradise Samba Festival, Loparsku noć i Malu gospu.“, istaknuo je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar.

Na predstavljanju u Zagrebu vladala je prava otočka atmosfera za koju su bili zaslužni Draški beli maškari, maškari iz Lopara te Pučki pjevači koj su uzvanicima i građanima Zagreba predstavili djelić običaja maškaranja i karnevalskih događanja na otoku Rabu, kao i svoju gasto ponudu.

Inače, rabljani ove godine imaju niz razloga za slavlje. 

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma u Hvaru najpoznatija rapska manifestacija, Rabska Fjera, proglašena je turističkim događajem godine, a u rujnu je Turistička zajednica grada Raba prema ocjeni Nautičke patrole osvojila nagradu za najveći doprinos razvoju nautičkog turizma u Hrvatskoj. 

Vijesti: