Repozicioniranje Falkensteinera: Fokus na četiri vrste motivacija za odmor

Falkensteiner Hotels & Residences iznova se pozicioniraju, a cilj im je postati vodeća hotelska grupacija u srednjoj i južnoj Europi.  U 2018. Falkensteiner započeo je proces sveobuhvatnog, strateškog repozicioniranja...

Falkensteiner Hotels & Residences iznova se pozicioniraju, a cilj im je postati vodeća hotelska grupacija u srednjoj i južnoj Europi. 

U 2018. Falkensteiner započeo je proces sveobuhvatnog, strateškog repozicioniranja brenda ne bi li nastavio graditi svoju poziciju vodeće obiteljske grupacije hotela za odmor u srednjoj Europi.

Ponuda hotelske grupacije Falkensteiner obuhvaća ukupno 26 hotela i tri apartmanska naselja u kategoriji četiri i pet zvjezdica u sedam europskih zemalja. Pod brendom Falkensteiner Hotels & Residences ova hotelska grupacija nudi 4.700 soba i više od 1,7 milijuna noćenja te ostvaruje promet od 180 milijuna eura. 

Osnovu repozicioniranja čini u prvom redu obećanje gostima: “Za svaku životnu fazu nude hotel za idealne trenutke odmora.”

Novi proces brendiranja omogućuje nam preraspodjelu hotela prema četirima vrstama motivacija za odmor – „aktivnost“, „užitak“, „zabava“ i „opuštanje“. Jasno pozicioniranje gostu olakšava potragu za prikladnim hotelom koji će odgovarati njegovim željama i očekivanjima.“ ističe Erich Falkensteiner, član društva i osnivač.

Da bi ispunili ovo obećanje, svoju će ponudu i usluge još više prilagoditi potrebama gostiju, ali će isto tako sve buduće poslovne procese jače usredotočiti na interakciju s današnjim i budućim gostima. Nova marketinška i razvojna strategija hotelijerstva u segmentu odmora razlog je za prodaju hotela u City Hotel u bečkoj četvrti Margareten.

Imamo jasnu viziju puta za Falkensteiner Hotels & Residences u budućnosti. Cilj nam je postati vodeća hotelska grupacija u segmentu odmora u srednjoj i južnoj Europi. Već su u pripremi novi projekti – među ostalima dva ekskluzivna hotela, u Cortini d`Ampezzo u Italiji te tik u blizini Kronplatza u Južnom Tirolu, koji će dodatno učvrstiti vodeću ulogu Falkensteinera kao hotelske grupacije u segmentu putovanjai slobodnog vremena“, zaključuje Otmar Michaeler, generalni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG)


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN