Restaurirani hotel Miramare početkom iduće godine otvara svoja vrata

Poznati crikvenički hotel Miramare uskoro će dobiti novo ruho. Naime, njegov vlasnik, poduzetnik Gojko Ostojić, planira uložiti oko 100 milijuna kuna u rekonstrukciju i dogradnju hotela. Radovi su počeli...

Poznati crikvenički hotel Miramare uskoro će dobiti novo ruho.

Naime, njegov vlasnik, poduzetnik Gojko Ostojić, planira uložiti oko 100 milijuna kuna u rekonstrukciju i dogradnju hotela. Radovi su počeli prije mjesec dana, trebali bi biti dovršeni do kraja godine ili početka iduće, prenosi Poslovni dnevnik.

Ruševni hotel Miramare u rekonstrukciji / Facebook: Nenad Alajbegović

Planirano je da hotel ima 140 soba i, iako još kategorizacija nije odlučena, četiri ili pet zvjezdica. Hotel bi mogao zapošljavati i do 60 ili 70 ljudi na vrhuncu sezone. Na 4.500 četvornih metara, hotel će nuditi usluge restorana, caffe bara, unutarnjeg bazena, spa centra sa saunom, fitness centra, kongresne dvorane, podzemne garaže i sličnih popratnih sadržaja.

Hotel Miramare izgrađen je početkom 20. stoljeća, a godinama je u ruševnom stanju. Novi vlasnik, odnosno njegova tvrtka Invest Consult, kupila ga je u lipnju 2017. godine dok je bio u stečajnom postupku za otprilike 12,7 milijuna kuna.

Hotel Miramare 1906. godine / Facebook: Crikvenica – Croatia

Radovi na objektu izvode se izrazito pažljivo, s obzirom na to da je riječ o zaštićenom kulturnom dobru. Hotel će zadržati originalan izgled te se restauracija izvodi u skladu s konzervatorskim zahtjevima, navodi investitor Ostojić te zaključuje „Tijekom rekonstrukcije nastojimo posve zadržati izvorni izgled, a problema nema jer smo u stalnom kontaktu s djelatnicima Ureda za zaštitu spomenika iz Rijeke i imamo njihovu punu potporu pri nalaženju optimalnih rješenja“.

Foto: Facebook / Crikvenica – Croatia / Izvor: Poslovni Dnevnik

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN