Rijeka u top 10 destinacija u Europi

Rijeka je, temeljem glasova putnika iz 179 zemalja svijeta, izabrana među deset najboljih destinacija koje svakako treba posjetiti ove godine. Izborom koje provodi European Best Destinations, europska organizacija sa...

Rijeka je, temeljem glasova putnika iz 179 zemalja svijeta, izabrana među deset najboljih destinacija koje svakako treba posjetiti ove godine. Izborom koje provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, Rijeka je uvrštena na listu 10 najboljih europskih destinacija u 2020. godini.

Od 15. siječnja do 5. veljače 2020. milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasali su za svoje omiljene destinacije, a  Rijeka se za titulu najbolje europske destinacije 2020. godine natjecala s velikim turističkim destinacijama poput Pariza, Berlina, Madrida, Rima i Praga te se pozicionirala na visoko osmo mjesto.

Ovaj izvrstan visoki plasman Rijeke rezultat je cjelogodišnjeg kontinuiranog rada cijele destinacije i dokaz sve boljeg pozicioniranja Rijeke na svjetskoj turističkoj karti, a u prilog tome ide i činjenica da je 77% glasova iz inozemstva, a 23% iz Hrvatske.

Glasači su prepoznali Rijeku kao destinaciju s vrlo snažnim identitetom i multikulturalnošću, koja u potpunosti opravdava slogan Europske prijestolnice kulture – Luka različitosti u kojoj će svaki posjetitelj naći nešto za sebe.

Brojne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine pretvorile su Rijeku u jednu od najboljih europskih city break destinacija, a dokaz tome je i ovaj sjajan rezultat.

Povezane vijesti: