RokOtok projekt: plivaj i uči o otocima

RibaFish, poznati novinar i bloger ovaj put u ulozi Domagoja Jakopovića – tate dječaka Roka – odlučio je nastaviti avanturu života i ispuniti obećanje dječaku koji je sa svojim...

RibaFish, poznati novinar i bloger ovaj put u ulozi Domagoja Jakopovića – tate dječaka Roka – odlučio je nastaviti avanturu života i ispuniti obećanje dječaku koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Ideju za ovaj jedinstveni projekt kojim želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, Domagoj je dobio pišući knjigu RokOtok koja govori o ocu (Ernestu) i sinu, koji zajedno putuju i otkrivaju nove svjetove. Kada sin premine, otac putuje po obalama koje su zajedno posjećivali i kroz šum morskih školjki pokušava komunicirati sa svojim sinom. Slijedeći tragove koje mu sin ostavlja na morskim obalama, Ernest će putovati diljem svijeta, od Niagare i Zanzibara do Japana, ali i vratiti se do Proizda, na kojem će odlučiti krenuti u plivački pothvat u spomen na svoga sina.

Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su najljepše plaže.

-ulomak iz knjige RokOtok-
RokOtok knjiga

U prvoj, ovogodišnjoj etapi ove plivačko – edukativne avanture koja počinje 6. srpnja na plaži Sunset Beach u Dubrovniku s koje će se otisnuti prema Koločepu, obići će sedamnaest naseljenih otoka. Krajem srpnja planira doplivati na Čiovo, krajnju točku ovogodišnje rute i kako sam kaže, odstupanja od zadane rute moguća su samo u slučaju vremenskih nepogoda.

Planom je predviđeno da projekt #RokOtok traje najmanje tri godine: u tom razdoblju RibaFish će plivajući obići pedeset naseljenih hrvatskih otoka (kroz tri etape), a kroz cijelo vrijeme provodit će se i druge aktivnosti s ciljem poticanja kvalitetnijeg provođenja vremena roditelja s djecom.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim, jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju. Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim”, kazao je Domagoj Jakopović.

Projekt podržavaju Sport Vision, Hrvatska turistička zajednica, Raiffeisen banka, Adriatic osiguranje, Tele2, Yes I Do, Hrvatska Mensa, FoodApp, Hangar 18 i mnogi drugi…

Projekt #RokOtok možete donirati uplatom na:
Primatelj: Udruga Rokotok
Svrha: DONACIJA
IBAN: HR3224840081135112591
MODEL: 00 ili 99
POZIV NA BROJ: datum uplate formata dd-mm-gggg
SWIFT: RZBHHR2X

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN