Ryanair iz prodaje povukao 15 linija prema Hrvatskoj za ljeto 2021.

Ryanair je revidirao svoj red letenja za ljetnu sezonu 2021. godine te je obustavio prodaju na brojnim međunarodnim linijama, uključujući i linije prema hrvatskim zračnim lukama. Irski niskotarifni avioprijevoznik...

Ryanair je revidirao svoj red letenja za ljetnu sezonu 2021. godine te je obustavio prodaju na brojnim međunarodnim linijama, uključujući i linije prema hrvatskim zračnim lukama.

Irski niskotarifni avioprijevoznik iz prodaje je povukao čak 15 međunarodnih linija prema Hrvatskoj za ljeto 2021. godine. Radi se o linijama prema Puli, Rijeci, Zadru i Splitu, javlja portal Croatian Aviation.

Ryanair je do početka studenog u prodaji imao linije Berlin – Pula te Beč – Split, no iste su povučene iz prodaje i trenutno nije moguće kupiti karte na navedenim linijama ove poznate irske aviokompanije za ljetni red letenja sljedeće godine. Ryanair će idućeg ljeta prometovati na nekoliko linija prema Puli te jednoj prema Splitu (iz Dublina).

Dvije dugogodišnje linije prema Rijeci više nisu u prodaji

Kompanija trenutno nudi tek jednu liniju prema Zračnoj luci Rijeka za ljeto 2021. godine. Radi se o liniji Frankfurt Hahn – Rijeka koja je prometovala i ove ljetne sezone. U prodaji za sljedeću ljetnu sezonu trenutno nema linija iz Londona i Brusselsa za Rijeku, dok je ranije ukinuta dugogodišnja linija Stockholm – Rijeka. Prema trenutno dostupnom redu letenja, u prometu će biti tek spomenuta linija iz Frankfurt Hahna prema Rijeci.

Iz prodaje povučeno čak 11 linija prema Zadru

Zadarska zračna luka imala je, kao što smo već nekoliko puta pisali, velike najave Ryanaira i partnerske kompanije Laudamotiona za ljetnu sezonu 2020. godine. Zbog izbijanja pandemije većina ranije najavljenih linija ipak nije pokrenuta, a kompanija je u prodaji nudila sve linije za sljedeću ljetnu sezonu, ostavljajući time prostor za baziranje zrakoplova u Zadru i veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu.

Početkom studenog Ryanair je iz prodaje za iduću godinu povukao 11 linija prema Zadru. “Ryanair sljedeće godine očito ne planira bazirati zrakoplove u Zadar. Još više iznenađuje što u najavi nema letova iz Dublina i Londona za Zadar, navedene dvije linije nisu prometovale ni ovog ljeta, a prethodnih je godina ova kompanija imala odličnu popunjenost na tim linijama i cijene karata su nemalo puta bile visoke, osobito u samoj špici sezone” ističu iz portala Croatian Aviation-a.

Veliki udarac za naš turizam, no kao i uvijek, glavnu riječ uvijek igra tržište tj. potražnja. Ryanair će brzo reagirati ukoloki se pojavi velika potražnja za Hrvatskom iduće godine, pogotovo u ovo pandemije koronavirusa, kada ne vrijede nikakava pravila te je teško bilo što planirati u budućnosti.

Može li hrvatska nešto napraviti po tom pitanju? Može svakako, kroz ciljanu promociju generirati potražnju. Također, znamo kako će sljedeće godine komunikacija, transparentnost i jasni Covid19 protokoli igrati ključnu ulogu u percepciji sigurnosti. Naravno, uz stabilnu epidemiološku situaciju kao prvi preduvjet.

U svakom slučaju do finalnog reda letenja za Hrvatsku za ljeto 2021. godine morat ćemo pričekati do siječnja.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN