Ryanair od 2020. godine opet u Osijeku?

Niskotarifna aviokompanija Ryanair u 2017. godini ukinula je direktnu liniju London – Osijek, te je tako Slavonija ostala bez toliko važne zračne poveznice s Europom. Razlog gašenja linije bio...

Niskotarifna aviokompanija Ryanair u 2017. godini ukinula je direktnu liniju London – Osijek, te je tako Slavonija ostala bez toliko važne zračne poveznice s Europom.

Razlog gašenja linije bio je nemogućnost Zračne luke Osijek da plaća subvencije Ryanairu. No, prema informacijama s WTM sajma koji se održava u Londonu, Ryanair bi uskoro opet mogao uvesti direktnu liniju sa Zračnom lukom Osijek.

Kako prenosi Večernji list u današnjem tiskanom izdanju, Ministarstvo turizma i HTZ su u pregovorima s Ryanairom da se sljedeće godine na četiri mjeseca uspostavi direktna linija s Osijekom iz više europskih gradova, točnije od lipnja do rujna.

Ministar turizma, Gari Cappelli je istaknuo kako slijede dogovori sa Zračnom lukom Osijek te županima pet slavonskih županija, koje bi također u jednom dijelu financijski treble pomoći u realizaciji vraćanja Ryanaira u Osijek, što bi svakako bio veliki vjetar u leđa razvoju turizma u Slavoniji. Odgovor Ryanaira bi se trebao znati do kraja mjeseca, kada će se znati više detalja.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN