Ryanair više neće letjeti od Osijeka do Londona ?!

Ryanair je u ponedjeljak svim potencijalnim putnicima, koji su imale rezervacije za letove od kraja ožujka nadalje, poslao kratku obavijest e-mailom da prestaju letjeti na toj liniji, bez navođenja...

Ryanair je u ponedjeljak svim potencijalnim putnicima, koji su imale rezervacije za letove od kraja ožujka nadalje, poslao kratku obavijest e-mailom da prestaju letjeti na toj liniji, bez navođenja razloga piše Glas Slavonije.

Probali smo i sami rezervirati let iz Osijeka bilo gdje i bilo kada, ali bezuspješno. Iz Zračne luke Osijek javljaju kako nemaju službenu informaciju, no kao jedan od razloga ističu dolazak konkurencije na osječki aerodrom ( Wizzair i Eurowings ) te što nisu voljni plaćati Ryanair-u reklame. “Nemamo službenu potvrdu i objašnjenje Ryanaira. Dapače, čak smo prije desetak dana od Ryanaira dobili najavu da se od 27. ožujka nastavljaju letovi na liniji Osijek – London. Tek u ponedjeljak pojavila se informacija da su mailom sve putnike koji su rezervirali karte za buduće letove obavijestili da ih neće biti. Zaključujemo da je najveći razlog taj što ZL Osijek od 2017. više nije aerodrom s kojeg leti samo jedna inozemna kompanija, odnosno Ryanair, nego su se sada pojavili i Wizzair i Eurowings. Za sve moramo osigurati transparentne i nediskriminirajuće uvjete, jer to, uostalom, nalažu i propisi Europske komisije” istaknuo je Domagoj Marinić, direktorom Zračne luke Osijek za Glas Slavonije.

osijekr

Tako je, u moru dobrih vijesti iz Zračne luke Osijek, koja je, primjerice, uoči Nove godine najavila nove međunarodne letove na linijama Osijek – Stuttgart i Osijek – Basel od svibnja, nažalost nakon tri godine zrakoplovi irske niskotarifne kompanije Ryanair više neće letjeti na liniji Osijek – London, bar kako sada stvari stoje. “Ne mogu iznijeti o kojim je iznosima riječ, jer je to poslovna tajna, ali nisu mali, dapače. Iz više razloga nismo mogli pristati na to. Kao prvo, ako protežiramo jednu kompaniju, riskiramo opravdane pritužbe ostalih i visoke kazne. Kao drugo, linija za London bila je iznimno dobro popunjena i nije bilo valjanog razloga za plaćanje reklame. I kao treće, taj bi iznos trebali izdvojiti naši suvlasnici, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, odnosno Hrvatska turistička zajednica, a to bi bilo vađenje novaca izravno iz džepova poreznih obveznika. Oni u svojem proračunu za 2017. nisu niti predvidjeli te iznose” zaključio je Marinić.

Povezane vijesti: