Sanja Cikopan Korotaj, TZ Pula: Do kraja godine predviđamo ostvarenje 2 milijuna noćenja

Pula je 30. srpnja. 2017.g zabilježila prvo milijunto noćenje, što je čak deset dana ranije nego je to bio slučaj prošle godine, ili 28 dana ranije nego u 2012....

Pula je 30. srpnja. 2017.g zabilježila prvo milijunto noćenje, što je čak deset dana ranije nego je to bio slučaj prošle godine, ili 28 dana ranije nego u 2012. godini.

Tako je u Puli do 31.07. zabilježeno 212.932 dolazaka turista što je 24% više u odnosu na prošlu godinu te ostvareno 1.024.381 noćenja uz porast od  25%, dok je u prvih šest mjeseci ove godine u Puli ostvareno čak 30% više dolazaka i 35% više noćenja u odnosu na isti period lani. Pula iz godine u godinu ruše rekorde noćenja i posjećenosti te postaje sve značajnije mjesto na turističkoj karti svijeta. Kao Grad s preko tisuću manifestacija godišnje, u Puli su svjesni kako motiv dolaska nije smještaja, nego upravo kvalitetan, raznolik i autentičan sadržaj. A sadržaja je iz godine u godinu sve više, od raznih manifestacija, koncerata, a puno se ulaže i na razvoju novih turističkih proizvoda.

Odličnim brojkama sve više doprinosi uspješno pozicioniranje Pule, ne samo kao odmorišne, već i City break destinacije, smatra Cinkopan Korotaj i dodaje da se Pula kandidirala za Najuspješniju City break destinaciju.  „Činjenica da je milijuntno noćenje ove godine zabilježeno 10 dana ranije nego prijašnje godine uz podatak da smo lani imali rekordnih 1,8 milijuna noćenja, bude optimizam. Za jednu Pulu koja je godinama bila jako industrijsko i vojno središte, ovo su izvanredne brojke. Pula se i dalje razvija ne samo kao odmorišna već i kao City break destinacija te se i kandidirala za Najuspješniju City break destinaciju. Sve veći broj događanja tijekom cijele godine, sve veća ponuda raznih kulturnih i zabavnih sadržaja kao i rastući broj smještajnih kapaciteta u centru grada te ostala ponuda potkrepljuju navedenu kandidaturu“ ističe Cinkopan Korota.

Novi pulski mega-rotor postao vodeno-svjetlosna instalacija i nova atrakcija

Sjajnim turističkim rezultatima doprinosi i činjenica da je Pula preko zračne luke koja danas povezana s velikim brojem europskih gradova. Tako je Zračna luka Pula u lipnju zabilježila 94.603 putnika (u dolasku i odlasku) i 1.418 avio-operacija što predstavlja rast od 40 posto.  British Airways je nakon tri iznimno uspješne zrakoplovne linije kojima je London povezan sa Zagrebom, Dubrovnikom i Splitom lansirao i četvrtu liniju direktnih letova kojom se povezuje Pula sa Zračnom lukom Heathrow u Londonu.  Tako je Pula od ove sezone tako povezana sa cijelom velikom europskom četvorkom, koju uz London Heathrow, čine još i Paris Charles de Gaulle, Frankfurt i Amsterdam.

U 2016. godini Pula je zabilježila rekordnih 1,8 milijuna noćenja, a do kraja godine predviđa se ostvarenje 2 milijuna noćenja. Kako je istaknula direktorica TZ Pule Sanja Cinkopan Korotaj, Nijemci su ove sezone u porastu od čak 47% više noćenja, a veliki rast u odnosu na lani bilježe i Austrijanci, Slovenci, Talijani i Britanci.

Odlični turistički rezultati u prvih sedam mjeseci očekuju se i u posezoni, kada su planirano organizirati razni sportski i festivalski sadržaji. „U Puli smo do sada više nego zadovoljni  brojkama, ali i predstoji nam isto tako odlična posezona. Počinjemo krajem 8. i početkom 9. mjeseca festivalima Dimension i Outlook, Croatia bike week, a nastavljamo sa sportskim dogadjajem Ironman 70.3  17.9. te prvim i najvećim u Hrvatskoj festivalom svjetla Visualiom 21.-23.9. U sklopu Visualie održati će se i noćna utrka na 10 km Pulska X-ica. Upravo sve nabrojano ali i još mnoge manje sportsko rekreativne i kulturno-zabavne manifestacije navode na dobru posezonu u Puli.“ zaključila je Cinkopan Korotaj.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN