Sea Star festival nominiran za najbolji europski festival

Sea Star festival nominiran za najbolji europski festival, a to je uredo i rekordna osma nominacija za Exitove festivale. Ovogodišnji Sea Star festival, svojim drugim izdanjem, uz unaprijeđenu produkciju,...

Sea Star festival nominiran za najbolji europski festival, a to je uredo i rekordna osma nominacija za Exitove festivale.

Ovogodišnji Sea Star festival, svojim drugim izdanjem, uz unaprijeđenu produkciju, oduševio je kako ljubitelje vrhunskog provoda, tako i same izvođače, koji su tijekom svibnja uživali u Umagu.

A da je tome tako, govori činjenica kako je hrvatski član EXIT festivalske porodice i ove godine osvojio nominaciju za „festivalske Oskare“. Europske festivalske nagrade (EFA) smatraju se jednom od najprestižnijih nagrada u festivalskoj industriji, a Sea Star je i ovaj put nominiran u kategoriji najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno.

Aktualni nositelj titule za najbolji veliki europski festival, EXIT, grand prix nagradu prethodno je osvojio i za 2013. godinu, dok je Exitov Sea Dance festival, koji se održava u Crnoj Gori, osvojio nagradu za najbolji festival do 40.000 posjetitelja za 2014. godinu, a samo ove godine Exitovi festivali imaju ukupno osam nominacija na predstojećim Europskim festivalskim nagradama.

Ovogodišnjom nominacijom za Sea Star već je ponovljen uspjeh od prošle godine, kada je festival, nakon premijernog izdanja, nominiran u istoj kategoriji, ali i u kategoriji najboljeg novog festivala. Osim Sea Stara, u utrci za nagradu „Najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno“ sudjeluju još dva festivala u organizaciji EXIT tima, budvanski Sea Dance, rumunjski Revolution, kao i gruzijski Echowaves, koji je podržan od strane EXIT tima.

Echowaves je također nominiran za najbolji novi festival, što znači da je u konkurenciji s bosanskim Festivalom 84, koji je, već nakon prvog izdanja festivala, osvojio tri nominacije, u kategorijama za najbolji novi festival, najbolji festival do 10.000 posjetitelja dnevno, kao i najbolji festival u zatvorenom prostoru. EXIT, kao nositelj grand prix nagrade, po propozicijama natjecanja ove godine mora pauzirati i pružiti šansu ostalim festivalima da osvoje titulu, a sudjelovati će na EFA u najmanje dve specijalne kategorije, „Take a Stand“ za društveni aktivizam, te „Brand Activation Award“, za najbolju korporativnu aktivaciju na festivalu.

Sea Star se za titulu bori s drugim europskim festivalima kao što su Sea Dance, Revolution, Echowaves, Balaton, Electric Castle, Melt i drugi, a uz glasove stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u glazbenoj industriji, glasovi publike širom svijeta odlučiti će o finalnom plasmanu ovogodišnjih kandidata. Glasanje za Europske festivalske nagrade počelo je u četvrtak i trajati će do 30. studenog, a pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrade u Groningenu u Nizozemskoj 16. siječnja 2019. godine.

Osim već dvije godine uzastopnih nominacija na Europskim festivalskim nagradama, Sea Star je prošlogodišnji dobitnik Capra D'Oro nagrade koju dodeljuje Turistička zajednica Istarske županije, za doprinos promocije Istre, kao i nagrade „Ambasador“ za najbolji novi festival u 2017. godini.

POVEZANE VIJESTI:

PLAVA LAGUNA JE ODAVNO SHVATILA KAKO MOTIV DOLASKA NIJE SMJEŠTAJ, NEGO UPRAVO SADRŽAJ U DESTINACIJI

SEA STAR FESTIVAL GENERIRAO VIŠE OD 60 MILIJUNA KUNA TURISTIČKE POTROŠNJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN