Šibenik će od ljeta imati novi kulturno-turistički sadržaj

Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik i dalje raste i razvija se iz godine u godinu te tako vrijednu povijesnu baštinu stavlja u funkciju kulturnog turizma čime generira...

Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik i dalje raste i razvija se iz godine u godinu te tako vrijednu povijesnu baštinu stavlja u funkciju kulturnog turizma čime generira dodanu vrijednost i odličan kvalitetan turistički sadržaj.

Ovaj put radi se o dovršetku adaptacije multimedijske dvorane bivšeg Kina Odeon, a za čije uređenje su od Ministarstva kulture Republike Hrvatske dobili 1.168.000 kuna, u skladu s raspisanim pozivom za predlaganje javnih potreba u kulturi u dijelu investicijske potpore za 2020. godinu.

Radi se o značajnoj vijesti jer se napokon radi o posljednjoj fazi adaptacije koja uključuje uređenje i opremanje interijera prema visokim produkcijskim standardima, stoga će po završetku projekta bivše Kino Odeon postati mixed-art venue, polivalentna dvorana namijenjena održavanju kino i kazališnih predstava, glazbenih događanja, scenskih izvedbi te konferencija i manjih kongresa.

“Cilj je da Kino Odeon s vremenom postane lokalni i regionalni hub koji raznovrsnim i kvalitetnim programima odgaja novu, mladu publiku i tako obogaćuje kulturni život zajednice.Programske smjernice ovog novog kulturnog gradskog prostora bit će usmjerene prvenstveno na suvremene kulturne i umjetničke prakse te povezivanje kulturne scene i lokalne sredine” ističu iz Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik.

Foto: tvrtka Arx d.o.o. 
Foto: Grad Šibenik

Inače, Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg Kina Odeon provodi u fazama još od 2013. godine, a do sada je uloženo više od 9 milijuna kuna, od čega je oko 40% došlo iz bespovratnih sredstava Ministarstva kulture. Od prošle godine JU Tvrđava kulture Šibenik uključena je u dovršetak projekta adaptacije zajedno s gradom, dok je Ustanovi povjereno i buduće upravljanje obnovljenom dvoranom.

Tako bi do ljeta, grad Šibenik trebao imati novi kulturno – turistički sadržaj.

A zadnji danom 2019. godine, predstavljena je i nova turistička atrakcija na tvrđavi Sv.Mihovila. Radi se o inovativnom pristupu i digitalnom sadržaju gdje je povijest ispričana kroz 3D mapping, unutar dvije podzemne cisterne za vodu koje datiraju iz 15. stoljeća.

POVEZANA VIJEST:

REMEK-DJELO DIGITALNE TEHNOLOGIJE – POVIJEST ISPRIČANA U 3D MAPPINGU NA TVRĐAVI SV. MIHOVILA

Povezane vijesti: