Šibenik lansirao novu web stranicu sa svim kulturnim događanjima

Odsad sva događanja šibenskog kulturnog ljeta možete pronaći na novoj web stranici pod motom „Šibenik – grad je pozornica“ koja je izrađena na engleskom i hrvatskom jeziku. Šibenčani, ali...

Odsad sva događanja šibenskog kulturnog ljeta možete pronaći na novoj web stranici pod motom „Šibenik – grad je pozornica“ koja je izrađena na engleskom i hrvatskom jeziku. Šibenčani, ali i njihovi gosti, tako mogu sva događanja pronaći na jednom mjestu na preglednoj web stranici.

Događanja je na web-u zasad stotinjak, a možete pronaći sve detalje o festivalima na Martinskoj, događanjima na tvrđavama Barone i sv. Mihovil, Večerima dalmatinske šansone, Šibenik Dance Festivalu i ostalim eventima, a stranica će se redovno ažurirati. Stranicu je lako pretraživati uz filtar događanja pa evente možete pretraživati po lokaciji, mjesecu i vrsti događanja koja vas zanima.

Osim web stranice na dva jezika, otisnuti su i letci za srpanj i kolovoz s popisom svih događanja. Letci su također dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku, a mogu se pronaći u prostorijama Turističke zajednice, Turističkom informativnom centru, hotelima i ostalim frekventnim mjestima.

U Šibeniku se godišnje održi tristotinjak kulturnih i zabavnih manifestacija. Kao najstariji festival izdvaja se Međunarodni dječji festival koji se u Šibeniku održava od 1958. godine. Pod zvjezdanim nebom, na najljepšoj pozornici na otvorenom – tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku svake se godine održi 50-ak glazbeno-scenskih događanja od rock i klasičnih koncerata do baleta i opera. Kazališna tradicija u našem gradu započela je prije 149. godina, kada je 1870. otvorena kazališna zgrada, jedna od najstarijih na hrvatskim prostorima. Šibenik stoga s pravom nosi ime „Grad je pozornica“, budući da vas zahvaljujući specifičnom ambijentu kamo god krenuli u srcu povijesnog Šibenika čeka kameni trg, ulica i skalinada koje se bez velikih intervencija pretvaraju u pozornice, a samim time prolaznici postaji aktivni sudionici scenske umjetnosti“, kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom predstavljanja grada Šibenika u Milanu. 

Povezane vijesti: