Šibenik se pridružuje trkačim gradovima u Hrvatskoj

Foto: Tvrđava sv.Mihovil FB

Nakon Zagreba, Opatije, Rovinja, Pule te Splita i Šibenik se pridružuje trkačim gradovima u Hrvatskoj.

Naime, Turistička zajednica grada Šibenika predstavila je besplatnu trkačku turu koja će gostima grada Šibenika biti dostupna kroz SightRun mobilnu aplikaciju.

SightRun je besplatna mobilna aplikacija koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona. Upravo ovaj način rada ne ograničava trkača kojom brzinom će trčati pa istu mogu koristiti i onda kada samo hodaju. Ovaj audio trkački vodič, kroz audio zapise daje precizne navigacijske upute korisniku te zanimljive priče i informacije o destinaciji u kojoj trči.

Nove tehnologije i digitalna transformacija turističkih proizvoda, omogućuje nam da budemo kompetitivni i orijentiramo se budućnosti. Tu smo priliku prepoznali i u SightRun mobilnoj aplikaciji te smo svojim gostima željeli pristupiti na nov i inovativan način. Gost je taj koji se ne odvaja od svog mobilnog uređaja, trkača nam dolazi sve više, a grad Šibenik je prepoznao ovu nišu i ovo je zapravo naš poklon njima.” ,rekao je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika.

Upoznati Šibenik trčeći uz aplikaciju je moguće u bilo koje doba dana. Tura dostupna kroz aplikaciju započinje kod Gradske knjižnice i duga je gotovo 5km što je dovoljno za jedan ugodan trening. Šibenska će tura trkača provesti pored glavnih gradskih atrakcija, ispričati mu značajne trenutke iz povijesti Krešimirova grada i upoznati ga s poznatim licima koja su i svjetski poznata.

Drago nam je vidjeti da turističke zajednice prepoznaju ovu zanimljivu nišu. Uz SightRun aplikaciju trkačima dajemo jedno novo iskustvo i omogućujemo im da Šibenik dožive uz svoju omiljenu aktivnost. S druge strane, naš je cilj destinacije poput Šibenika prezentirati kao ‘runner friendly’ i na taj način pozvati trkače da istraže ove destinacije. Dakako, destinacije ne samo uz aplikaciju, već i uz popratne sadržaje, trkačke evente, zaokružuju svoju ponudu za goste trkače.“, kazala je Sandra Bortek, direktorica SightRuna.

Pružatelji smještaja kao ambasadori 

Kao nov i inovativan turistički proizvod, razgledavanje grada uz SightRun mobilnu aplikaciju sigurno će razveseliti svakog šibenskog gosta željnog trčanja. Šibenski hoteli, hosteli i domačini u obiteljskom smještaju, ovu odličnu trističku priču mogu predstaviti svojim aktivnim gostima, te bi trebali biti ambasadori ove odlične turističke priče.

Osim što imaju dodanu vrijednost prema gostu, direktno utječu na ukupni doživljaj gosta. Win-win. Motiv dolaska nije smještaj, nego destinacija.

SightRun aplikacija dostupna je na Google Playu i App Storeu.

POVEZANA VIJEST:

SIGHTRUN ODLIČAN NOVI TURISTIČKI PROIZVOD KOJI POVEZUJE TRČANJE I TURIZAM – TURISTIČKO TRČANJE

HRVATSKA PRVA NA SVIJETU DOBILA RUN FRIENDLY KONCEPT HOTELA – RUN HOTEL

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN