Šibenske atrakcije dostupnije uz Šibenik Card i Visit Šibenik

30. srpnja 2022.

Turistička kartica Šibenik Card i ove godine nudi mnogo popusta i prilika za posjet svim šibenskim znamenitostima, atrakcijama i doživljajima koji Šibenik čine posebnim.

Kao i svake godine do sada, uz karticu se može besplatno posjetiti katedralu sv. Jakova, tvrđave sv. Mihovila, tvrđavu Barone i novootvorenu tvrđavu sv. Ivana, a osigurava i besplatan ulaz u Interpretacijski centar Civitas Sacra, Muzej grada Šibenika i Aquarium & Terrarium Šibenik.

Uz besplatne ulaze, kartica nudi mogućnosti 20% popusta na izlete brodom do tvrđave sv. Nikole kao i popust od 20% na ulaz u Nacionalni park Krka.

Šibenik Card namijenjena je prvenstveno posjetiteljima i turistima, a osnovni joj je cilj povećati posjećenost kulturnih sadržaja i znamenitosti, te ponuditi dodatni alat za pregled destinacije koji će omogućiti konzumaciju više sadržaja uz bolju cijenu.

Sibenik card tz sibenik

 

Također, vodilo se računa o tome da svi subjekti koji već jesu i koji će tek biti uključeni u projekt imaju određenu razinu kvalitete i usluge, da nude autohtone proizvode, te sadržajne i specijalizirane usluge koje u konačnici utječu na kvalitetu boravka gostiju i povećanje samog doživljaja destinacije.

Iz tih razloga, Šibenik Card nudi popuste na razne agencijske usluge, specijalizirane izlete i autentične ture, kvalitetne restorane, barove i ugostiteljske usluge, suvenirnice i art shopove kao i popuste na hotelski smještaj u gradu i okolici.

Šibenik Card se može kupiti kao individualna ili obiteljska kartica, a rok trajanja joj je sedam dana od trenutka korištenja prve usluge.

Cilj je putem kartice umrežiti sve atrakcije u gradu i okolici, te na taj način privući goste, ali i povećati broj posjeta kulturnim i prirodnim atrakcijama, navodi Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika.

"Novost je to da ona više nije u fizičkom, nego je u digitalnom obliku. Pomoću bar koda na mobitelu korisnika jednostavno omogućava ulaz u ponuđene atrakcije i registrira posjete. Nama je cilj putem ove kartice umrežiti sve atrakcije i ponuditi gostu bolju mogućnost kupovine, te na taj način privući goste, ali i povećati broj posjeta atrakcijama koje možda i ne bi posjetili. Ciljna skupina nam nisu samo turisti, nego i i ljudi iz okolice, koje želimo privući u Šibenik.

S tim smo ciljem kreirali jedan paket atrakcija. Osim naših dviju atrakcija pod zaštitom UNESCO-a, te tvrđava koje svi rado odlaze vidjeti, postoje u gradu Šibeniku i druge stvari koje treba vidjeti, a turisti i ne znaju za njih, pa ih putem ovog paketa mogu otkriti i upoznati.. Kartica nudi još i puno pogodnosti i popusta, pa mislimo da gosti za ovu cijenu dobiju izuzetno puno", rekao je Karađole.

Sibenik card plakat tz sibenik 849x1200

Cijena individualne kartice je 165 kuna, a obiteljske 390 kuna.

Šibenik Card se može kupiti u uredu Turističke zajednice grada Šibenika, Turističko informativnom centru u Šibeniku, kao i u Interpretacijskom centru Civitas Sacra. Više informacija nalazi se na web stranici Turističke zajednice grada Šibenika, kao i u mobilnoj aplikaciji Šibenik Card na Google Play trgovini i AppStore.

Kako bi gosti što jednostavnije isplanirali obilazak znamenitosti, na raspolaganju im je i aplikacija Visit Šibenik.

"Aplikacija je razvijena i pokrenuta prije nekoliko godina s ciljem da bude potpora iznajmljivačima, svojevrsni alat za booking, a kasnije je nadograđena sadržajima koje grad Šibenik nudi posjetiteljima." dodaje Karađole.

Aplikacija nudi dvije usluge: izbornik Otkrij Šibenik koja služi kao vodič po Šibeniku, a bazira se na svim kulturno-povijesnim i prirodnim atrakcijama, te svim specifičnostima koje čine Šibenik posebnim, ali nudi i servisne informacije potrebne za kvalitetan boravak.

Drugi je izbornik Šibenik Travel koji nudi popis dostupnog privatnog smještaja, a obuhvaća mjesta Šibenik, Danilo, Donje Polje, Dubrava, Jadrija, Jadrtovac, Lozovac, Raslina, Zablaće, Zaton, Žaborić kao i neke otoke šibenskog arhipelaga.

Šibenske atrakcije dostupnije su uz Šibenik Card i Visit Šibenik, dva projekta koji se međusobno nadopunjuju.

Foto: Turistička zajednica Grada Šibenika

30. srpnja 2022.