Siniša Lasan proglašen najboljim sommelierom Hrvatske 2019.

Sommelier Siniša Lasan zaposlen u dubrovačkom restoranu Proto proglašen je najboljim sommelierom na 23. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, koje se održalo u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba održano u...

Sommelier Siniša Lasan zaposlen u dubrovačkom restoranu Proto proglašen je najboljim sommelierom na 23. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, koje se održalo u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba održano u zagrebačkom  hotelu Westin

Prvenstvu je prisustvovalo 36 natjecatelja iz renomiranih hrvatskih restorana, hotelskih kuća, wine barova i konoba.

Uz Sinišu Lasana, u finalu su se natjecali Ivan Jug (drugoplasirani), sommelier u restoranu Noel, Zagreb, te Marko Škarica (treće mjesto) iz restorana Draga di Lovrana. Prvak je sakupio najviše bodova u praktičnim disciplinama finala poput usklađivanje vina uz zadani menu, ispravljanja vinske karte, dekantiranju crvenog vina, kušanja na slijepo,  prepoznavanju i opisu domaćih i stranih vina, prepoznavanju jakih alkoholnih pića, rastakanju Magnum boce te komunikaciji s gostima.

Foto:

Siniši Lasanu – prvoplasiranom na 23. prvenstvu sommeliera Hrvatske, osim glavne nagrade studijskog putovanja u francusku regiju Champagne, pripala je i čast da predstavlja Hrvatsku na Prvenstvu sommeliera Europe i Afrike – Contest Best Sommelier of Europe & Africa 2020.,koje će se održati na Cipru od 16. – 20. studenog 2020. 

Hrvatski sommelier klub neprofitna je strukovna udruga osnovana 1993. godine. Udruga danas broji 500-tinjak članova. Glavna zadaća HSK napredak je profesije sommeliera, produbljivanje svijesti o kulturi stola, kao i stalna edukacija profesionalaca i šire javnosti. Hrvatski sommelier klub, od 1994., član je Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommelierie Internationale – ASI).

Povezane vijesti: