Sirana Gligora i dalje čvrsto drži titulu najboljih sireva na svijetu. Na Great Taste Awardsu dobili nove zvjezdice za 5 proizvoda

Ljubav prema tradiciji i sirarskoj struci je ono što se godinama prenosilo u obitelji Gligora. Predanost beskompromisnoj kvaliteti, želja za otkivanjem starih i novih znanja, stalno ulaganje u razvoj...

Ljubav prema tradiciji i sirarskoj struci je ono što se godinama prenosilo u obitelji Gligora. Predanost beskompromisnoj kvaliteti, želja za otkivanjem starih i novih znanja, stalno ulaganje u razvoj i težnja za kontinuiranim poboljšavanjem – danas je ono što opisuje cijeli tim u Sirani Gligora – piše u opisu Sirane Gligora na njihovoj web stranici, a koju možemo definirati kao misiju poslovanja.

I zato su najbolji, jer misija nije samo slovo na papiru, nego način poslovanja koji se očituje najboljim sirevima na svijetu. I to ne jednom, nego kontinuirano iz godine u godinu. A kao što znamo, ostati na vrhu je puno teže nego doći do vrha.

I zato veseli još jedna u nizu vijest kako nove zvjezdice krase sireve Sirane Gligora.

Naime, na Great Taste Awardsu održanom 2021. godine, nagrađeno je 5 sireva Sirane Gligora. Paški sir ekstra stari, Likotin dozreo u višnji maraski i Kozlar iz komine masline su nagrađeni s dvije zvjezdice te Paški sir i Težački sir iz vinskog mošta s jednom zvjezdicom.

Atraktivan, odležao sir dobrog kontrasta kore i tijesta sira. Njegovan sir koji se očituje u orašastim, slatkim, kiselim i okusima te okusu karamele koji dovode do ugodne kiselosti tipične za ovčji sir ove dobi. Sir kojeg želimo jesti!” impresije su jednog od sudaca za ekstra stari Paški sir.

Godišnje natjecanje kojim upravlja Guild of Fine Food u Velikoj Britaniji je ocjenjivalo više od 14.000 prijava, sudjelovalo je 355 sudaca, a manje od 2 posto njih dobilo je najbolju ocjenu s tri zvjezdice. Dodijeljene su i nagrade na razini dviju zvjezdica za 1.138 proizvoda, a 4.027 je dobilo ocjenu od jedne zvjezdice.

Jako smo zadovoljni priznanjima kao potvrdom truda, predanosti i kvalitete rada svih zaposlenika sirane. Ovo zajednički uspjeh svih nas i dodatni poticaj za budućnost. Zahvaljujem svim kupcima koji su i prije ovih nagrada prepoznali našu kvalitetu i redovito nam poklanjaju povjerenje kupovinom“, izjavio je Šime Gligora, vlasnik sirane Gligora.

Hrabar korak naprijed i zaokruživanje cijele priče oko prodaje

Foto: Sirana Gligora

Osim vlastitog web shopa gdje najbolji sirevi putuju po cijelom svijetu, iz Sirane Gligora odlučili su se na novi hrabri korak prema naprijed, kako bi se direktno približiti kupcima. Ne zaboravimo kako samim time brendiraju i cijeli otok Pag, što otvara i neku novu dimenziju i potencijal.

Gledam tekstove u nazad o sirani Gligora, te vidim kako su iz Sirane Gligora krajem 2019. godine najavili otvaranje prvih trgovina, i to dvije u Zagrebu i jednu u Splitu. Danas, usprkos pandemiji, Sirana Gligora ima ne dvije nego 11 Gligora chesse&deli trgovina.

Osim kušaonice na kućnom pragu u Kolanu, a koja je i turistički proizvod otoka Paga kroz razne radionice i degustacije ( cheese tasting ), Gligora proizvodi mogu se naći u Rijeci na Gradskoj tržnici, u Zagrebu na četiri lokacije ( Centar Cvjetni, tržnicama Dolac i Jarun, Arena Zagreb ), Zadru na dvije lokacije ( City Gallery, na poluotoku u centru Zadra  ), Splitu također dvije lokacije ( Stari Grad i Pazarić Plokite ) te jednu trgovinu u Dubrovniku. Naravno, prisutni su i u određenim trgovačkim lancima.

Više nego impresivno, jer dalek je put od polja do proizvoda, pa od proizvoda do brenda, a kamoli od proizvodnje do trgovine. Kapa do poda.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN