Slavonskobrodski festival bajki Ivane Brlić Mažuranić ove godine promoviran na drugačiji način – “Vlakom iz davnina“

Ovogodišnje izdanje manifestacije koja posjetitelje uvodi u svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić bit će bogatije i suvremenije nego ikad. Naime, riječ je o projektu koji se svake godine održava...

Ovogodišnje izdanje manifestacije koja posjetitelje uvodi u svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić bit će bogatije i suvremenije nego ikad. Naime, riječ je o projektu koji se svake godine održava u Slavonskom Brodu, gdje je spisateljica napisala neka od najpoznatijih djela.

Inicijator i pokrovitelj manifestacije, Grad Slavonski Brod, ove godine surađuje sa svjetski poznatom umjetnicom Helenom Bulaja Madunić, Laboratorijem Zabave te Hrvatskim željeznicama čime će omogućiti djeci i roditeljima jedinstveno iskustvo vožnje „Vlakom iz davnina“.

Neizmjerno sam ponosan što smo ove godine značajno osuvremenili i razigrali svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić, učinivši program još bogatijim i raznovrsnijim što će zasigurno privući još više posjetitelja iz cijele Hrvatske“, izjavio je Mirko Duspara, gradonačelnik Grada Slavonskog Broda.

Pripovjedno putovanje „U svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić“ započinje u subotu, 6. travnja, u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu u kojem će se prikazivati animirani filmovi prema djelima Ivane Brlić Mažuranić.

U nedjelju, 7. travnja, u vlaku, koji kreće iz Zagreba prema Slavonskom Brodu, održat će se program interaktivnih pričaonica i kreativnih radionica te će se zajednički stvarati i pričati priče uživo s vrhunskim umjetnicima zabave. Za zabavu u vlaku bit će zaduženi pripovjedači, glumci, glazbenici, ilustratori, animatori i snimatelji. „Kapetanica“ posade bit će Helena Bulaja Madunić, koja već 25 godina diljem svijeta, od Zagreba, preko New Yorka, Madrida, Tokya, do Novog Zelanda, svojim inovativnim interpretacijama promovira našu baštinu.

Prilikom dolaska vlaka u Slavonski Brod, posjetitelje će dočekati „Piknik iz davnina“, brojne kreativne radionice te koncert zagrebačkog etno benda Balkalar koji će svojim izvedbama stare etno glazbe posjetiteljima dočarati nostalgičnu atmosferu.

Festival će se u Slavonskom Brodu održati između 7. i 13. travnja, a više informacija bit će dostupno uskoro.

Vijesti: