Sljedeće godine 30.000 dozvola za rad stranaca u turizmu

Ministarstvo unutarnjih poslova ( MUP ) uputilo je na javnu raspravu ( eSavjetovanje) prijedlog Zakona o strancima.  Kao jedna od najvažnijih novina u odnosu na važeći Zakon je propisivanje...

Ministarstvo unutarnjih poslova ( MUP ) uputilo je na javnu raspravu ( eSavjetovanje) prijedlog Zakona o strancima. 

Kao jedna od najvažnijih novina u odnosu na važeći Zakon je propisivanje novog modela reguliranja zapošljavanja stranaca, kojim se ukidaju dosadašnje kvote za zapošljavanje stranaca i pojednostavljuje njihovo zapošljavanje kako bi se udovoljilo potrebama poslodavaca, pošto je cijeli postupak do sada bio spor, kompliciran i s puno administracije.

Budući da se više neće utvrđivati godišnja kvota dozvola za zapošljavanje stranaca, poslodavci će se moći za pronalaženje radne snage obratiti Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, koji će im izdati mišljenje za zapošljavanje stranaca kroz Test tržišta.

Sljedeće godine 30.000 dozvola za rad stranaca u turizmu

No, dok novi Zakon o strancima ne stupi na snagu, kao i ukidanje dosadašnji kvota, kako prenosi Večernji list u današnjem tiskanom izdanju, Ministarstvo turizma će Vladi RH uputiti prijedlog od 30 tisuća dozvola za rad stranaca u turizmu u 2020. Ove godine se iskoristilo oko 21.000 dozvola za uvoz strane radne snage u turizmu.

Foto: Pixabay.com

POVEZANA VIJEST:

UKIDAJU SE KVOTE ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANACA I POJEDNOSTAVLJUJE NJIHOVO ZAPOŠLJAVANJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN