Službeno je! Dani hrvatskog turizma sljedeće godine održati će se u Slavoniji!

Foto: TZ VSŽ

Sinoć su dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, a na zatvaranju manifestacije Dani hrvatskog turizma, predsjednik Vlade Andrej Plenković na kraju svoje obraćanja i službeno potvrdio kako će se sljedeće godine Dani hrvatskog turizma održati u Slavoniji, točnije u Osijeku.

Premijer Plenković čestitao je dobitnicima, zahvalio domaćinima, svojim ministrima, gospodarstvenicima te posebno turističkim djelatnicima koji su pridonijeli najboljoj turističkoj sezoni u povijesti Republike Hrvatske.”Stoga još jednom, u ime cijele Vlade i osobno želim svima zahvaliti. Rekao je naš laureat gospodin Sladoljev, da ste možda i patnici, pa neki od vas i supatnici, ali rezultati koje dajete su briljantni i sjajni. Na tome vam, zaista, zahvaljujem i kao predsjednik Vlade i kao netko tko voli i hrvatske otoke i cijelu hrvatsku obalu, ali u ovom trenutku sam posebno zadovoljan jer mi je šapnuo ministar turizma da ćemo iduće godine, uz sve ovo što smo danas vidjeli – gdje je Zagreb najbolja destinacije, gdje su brojevi u priobalju fantastični – imati Dan hrvatskoga turizma u Slavoniji i na taj način spojiti cijelu Hrvatsku – kontinentalnu ponudu, kako često volimo reći – zelenu i plavu, a meni je posebno drago da se upravo i ovakva inicijativa uklapa u naš Projekt Slavonija, ravnomjernog regionalnog razvoja upravo onih županija kojima treba pružiti ruku i pomoći. siguran sam da su Dani hrvatskog turizma dogodine u Osijeku, a suradnja svih županija biti sjajni.Svima čestitke i posebne zahvale“, zaključio je predsjednik Vlade.

Tako će 2019. godina za Slavoniju svakako biti velika pozitivna prekretnica pošto će se Dani UHPA-e kao i Dani hrvatskog turizma ( Vinkovci, Osijek ) održati upravo u Slavoniji. Također, radi se i na tome da se Slavonija s trenutno pet županija i turističkih proizvoda napokon brendira kao jedan turistički brend – Slavonija.

Slavoniji ne treba pomoć, nego strateški razvoj, a upravo DHT i Dani UHPA-e su jedan pozitivan momenat koji Slavonija, kao jedan turistički brend i turistički proizvod, mora što bolje i kvalitetnije iskoristiti.

 

POVEZANA VIJEST:

DODIJELJENE TURISTIČKE NAGRADE ZA DESET NAJBOLJIH NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMAD

ODIJELJENE TURISTIČKE NAGRADE NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA – HGK Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku

SLUŽBENO JE! DANI UHPA-E 2019. ODRŽAT ĆE SE U VINKOVCIMA

Vijesti: