Spoj plave i zelene Hrvatske. Istarski hotelijeri u posjetu Slavoniji

Foto: TZ Vukovarsko-srijemska / Izvor: HRT

Slavonske delicije su u ponudi najboljih istarskih hotela i restorana, a turisti ih traže sve više. U dvodnevnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji boravili su istarski hotelijeri i ugostitelji. Susret je plod suradnje među općinama na području sporta i kulture, a hotelijeri su posjetili Lovas, Otok i Stare Jankovce. piše HRT.

Nakon radnog sastanka kod župana Bože Galića izaslanstva iz tvrtki Valamar Riviera – Poreč, Aminess Laguna Hoteli – Novigrad te Hotel Malin – Malinska sastala su se s predstavnicima granskih klastera i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Vukovarsko-srijemske županije, kako bi uspostavili još bolju suradnju. Susretu u Palači Srijem u Vukovaru pridružilo se i izaslanstvo istarske općine Tar-Vabriga, kao i djelatnici županijske tvrtke Agro-klaster na čelu s direktorom Zdenkom Podolarom.

Želja za suradnjom je obostrana i već je u nekim segmentima i ostvarena, naglasio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Direktor tvrtke Agro-klaster d.o.o. koju je osnovala Skupština Vukovarsko-srijemske županije kako bi se realizirali razvojni projekti iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, Zdenko Podolar, pojasnio je što su konkretno istarski hotelijeri i domaći proizvođači dogovorili.” Imamo kvalitetne proizvode i proizvođače koji već sada mogu proizvoditi značajne količine i prisutni su na tržištu, no nemamo dovoljno intenzivnu proizvodnju i količine. Istrijani su iskazali spremnost za suhomesnate proizvode, sireve i vina a zajedno razmišljamo o projektu proizvodnje jaja iz slobodnog uzgoja. Već smo neke korake u tom smjeru i napravili, bio bi to vrlo značajan projekt i osigurao dugoročnu suradnju – istaknuo je Podolar.

Naglasio je dva problema, količinu i distribuciju. “Ukoliko podignemo proizvodnju moramo osigurati distribucijske kanale, imati logističke centre na moru, osigurati skladišta hladnjače itd. Spremni smo kao županija ući u to ili putem EU fondova ili samostalno, a zasad je najbitnije da se naši proizvođači pojave u tim hotelskim kućama” rekao je Podolar.

Vijesti: