Promocija Srijema i Slavonije na Štrosu

Foto: TZ Vukovarsko-srijemske županije

Zagrepčani i strani turisti uživali na popularnom šetalištu u tramincima, graševinama, chardonnayjima, rajnskim rizlinzima, sauvignonima i frankovkama iz poznatog srijemskog vinogorja.

Gornji grad u Zagrebu ove je subote bio je u znaku Srijema i Slavonije. Vrhunskim vinima četiri srijemske vinarije nakon ljetne stanke nastavljena je manifestacija „Dani otvorenih butelja“. Sjajni traminci, zavodljive graševine, hvaljeni sauvignoni, chardonnayji, rajnski rizlinzi i poznate frankovke vinarija Trs, Buhač, Papak i Iločki podrumi prezentirali su svoju vrhunsku paletu vina kao sastavni dio turističke ponude Slavonije i Srijema.

Kod nas se sunce najprije pojavljuje na hrvatskom horizontu, a dočekati njegov izlazak poseban je doživljaj istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije te dodala kako je Vukovarsko-srijemska županija poznata je eno-gastro destinacija, iznimno privlačna biciklistima i brodovima na kružnim riječnim putovanjima Veličanstvena priroda, tradicija, Dunav, dvorci, hrana i vino, okosnica su ponude Srijema i Slavonije, pa od prošle godine destinacija Vukovar-Vučedol-Ilok s ponosom nosi titulu Europske destinacije izvrsnosti (EDEN) na temu kulturnog turizma. Značajno smo podigli razinu kvalitete i raznolikosti sadržaja među kojima svatko može pronaći nešto u čemu će uživati. Atraktivne manifestacije poput Vinkovačkih jeseni koje traju do 16. rujna ili Tjedan okusa jeseni od 1. do 7. listopada, idealan su povod da se u to uvjerite“, zaključila je Bušić Srpak.

Turističku ponudu Vukovarsko-srijemske županije pogledajte na web stranici

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN