Star Alliance proglašen najboljim svjetskim zrakoplovnim savezom

Star Alliance ove je godine ponovno osvojio titulu najboljeg svjetskog zrakoplovnog saveza na prestižnoj dodjeli Skytrax World Airline Awards

Autor:  HrTurizam Promo

25. lipnja 2024.

Star Alliance ove je godine ponovno osvojio titulu najboljeg svjetskog zrakoplovnog saveza na prestižnoj dodjeli Skytrax World Airline Awards. Novootvoreni putnički salon saveza u zračnoj luci Paris Charles de Gaulle također je osvojio titulu najboljeg putničkog salona zrakoplovnog saveza na svijetu u godini u kojoj je i otvoren. Izvršni direktor Star Alliancea Theo Panagiotoulias primio je nagrade na svečanosti održanoj u prestižnom Fairmont Windsor Parku u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Počašćeni smo saznanjem da su milijuni korisnika glasali i ponovno nas proglasili najboljima. To nije samo priznanje za trud koji ulažemo kako bismo korisnicima omogućili besprijekorna putovanja, već nas dodatno potiče da težimo još boljemu", izjavio je Panagiotoulias, koji je čestitao tisućama zaposlenika članica zrakoplovnih kompanija diljem mreže Star Alliancea i nastavio:

"Predanost i trud svakog zaposlenika Star Alliancea i njegovih članica zrakoplovnih kompanija tijekom obećavajuće 2023. godine kulminirali su ovom nagradom. Ponosno prihvaćam ovu čast u njihovo ime i pohvaljujem ih za njihovu predanost. Potičem ih da ove i sljedećih godina teže još boljemu."

Star Alliance, prvi i najveći svjetski zrakoplovni savez, predstavlja globalno prepoznat brend posvećen pružanju besprijekornog iskustva svim svojim korisnicima. Posvećen pružanju nesmetanog putovanja, Star Alliance i njegove članice zrakoplovne kompanije nude najširu mrežu letova na nebu, uz pogodnosti kao što su, primjerice, uzajamnost u programima lojalnosti, učinkovito praćenje prtljage, ekskluzivan pristup salonima i ubrzana sigurnosna provjera za zlatne članove.

Putnički salon Star Alliancea u zračnoj luci Paris Charles de Gaulle otvorio je svoja vrata u listopadu 2023. godine i ubrzo postao omiljen među čestim putnicima. Ovaj prostrani objekt od 1.300 četvornih metara smješten je u Terminalu 1, pružajući izvanredan pogled na pistu, prekrasno dizajniran bar dobrodošlice i impresivan izbor vina za autentično francusko iskustvo.

Nagrade Skytrax World Airline Awards, poznate kao Oscari zrakoplovne industrije, slave svoju 25. godišnjicu s ugledom nepristranog međunarodnog sustava glasovanja korisnika. U 2024. godini, u anketi koja je trajala od rujna 2023. do ožujka 2024. godine izbrojano je 21,42 milijuna važećih glasova putnika iz više od stotinu zemalja. Anketa je bila dostupna na šest velikih svjetskih jezika.

"Čestitamo Star Allianceu na ovom nevjerojatnom dvostrukom postignuću na ovogodišnjoj dodjeli nagrada, odnosno na osvajanju nagrada za najbolji svjetski zrakoplovni savez i najbolji putnički salon zrakoplovnog saveza. Najnoviji salon Star Alliancea u Terminalu 1 zračne luke Paris Charles de Gaulle brzo se etablirao kao vodeći putnički salon i miljenik korisnika", izjavio je Edward Plaisted, izvršni direktor Skytraxa.

Uz nagrade koje je osvojio savez, 16 članica Star Alliancea ove je godine dobilo 47 nagrada u pojedinačnim kategorijama, uključujući nagradu za najbolju svjetsku prvu klasu, nagradu za najbolju ugostiteljsku ponudu u poslovnoj klasi te nekoliko nagrada za najbolje regionalne zrakoplovne prijevoznike.

Izvor i foto: Croatia Airlines

Autor:  HrTurizam Promo

25. lipnja 2024.