Staze turopoljskih crnih tartufa dobile potporu kroz prekogranični projekt

Potpisan je Ugovor o financiranju za projekt "Podizanje razine kvalitete socijalno/društvenih i turističkih usluga Općine Posušje i Zagrebačke županij...

Autor:  HrTurizam Promo

30. prosinca 2021.


Potpisan je Ugovor o financiranju za projekt "Podizanje razine kvalitete socijalno/društvenih i turističkih usluga Općine Posušje i Zagrebačke županije kroz dogradnju osnovne škole u Općini Posušje i staze crnih tartufa Turopolja".

Turopoljskim su krajem nekada davno kročili plemići i svakim su korakom tu neovisnu malu državu stavljali na povijesnu kartu Hrvatske. Danas, Turopolje na gastronomsku kartu svijeta stavlja plemstvo sasvim druge sorte: turopoljski tartufi! 

Sve donedavno, turopoljski tartufi bili su neka vrsta urbanog mita – mnogi su sumnjali da turopoljski tartufi uopće postoje dok su drugi izdaleka nagađali da se radi tek o blijedoj kopiji mnogo poznatijih istarskih tartufa. Međutim, turopoljski su tartufi danas sve poznatija namirnica cijenjena među kulinarskim stručnjacima u lokalnim restoranima Turopolja, u Zagrebu.

Tartufi tz zagrebacke zupanije

///Priča kako je TZ Zagrebačke županije brendirala tartuf

"Moram priznati, cilj koji sam si zadala je bio težak, naporan, kao i sami tartufi, tražio je veće ulaganje, ali brendiranje Turopolja kao destinacije koja na svom području obiluje turopoljskim tartufima, govorimo o čak 16 različitih vrsta turopoljskih tartufa, bio je izazov", izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović i dodala kako im je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dalo podršku u radu.

"Potpisali smo Ugovor o financiranju za projekt 'Podizanje razine kvalitete socijalno/društvenih i turističkih usluga Općine Posušje i Zagrebačke županije kroz dogradnju osnovne škole u Općini Posušje i staze crnih tartufa Turopolja'. Radi se o Programu poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice”, na kraju je objasnila Alilović.

Lenta eu

Fotografije: Turistička zajednica Zagrebačke županije

PROMO

Autor:  HrTurizam Promo

30. prosinca 2021.