Storytelling u muzejima: Splitsko-dalmatinska županija započela s projektom oživljavanja baštinskih likova

Splitsko-dalmatinska županija putem Upravnog odjela za turizam i pomorstvo i projekta pod nazivom Dalmacija storytelling destinacija započela je edukaciju namijenjenu baštinskim institucijama pod nazivom  Kostimirana interpretacija baštine. CIlj projekta je oživljavanje baštinskih likova...

Splitsko-dalmatinska županija putem Upravnog odjela za turizam i pomorstvo i projekta pod nazivom Dalmacija storytelling destinacija započela je edukaciju namijenjenu baštinskim institucijama pod nazivom  Kostimirana interpretacija baštine.

CIlj projekta je oživljavanje baštinskih likova s područja županije te kreiranje kreativne 365 turističke ponude unutar muzeja i  značajnih baštinskih lokaliteta.  

Projekt se realizira u suradnji s udrugom Interpretirajmo Hrvatsku koja se zalaže za poticanje izvrsnosti i učinkovitosti u interpretaciji hrvatske prirodne i kulturne baštine, kao i osvještavanja o njezinoj važnosti za razvoj lokalnih zajednica. Cilj edukacije je prenijeti znanja i vještine prezentacije i interpretacije baštine  koristeći storytelling metodu sukladno Interpret Europe certifikatu. 

Na edukaciji sudjeluje 14 baštinskih institucija, mahom muzeja s područja županije, dok su sudionici edukacije stručno muzejsko osoblje i muzejski suradnici – licencirani turistički vodiči koji će postati kostimirani interpretatori u prvom licu za Muzej grada Kaštela, Muzej Poljica, Muzej grada Trogira, Muzej triljskog kraja, Muzej grada Splita, Muzeji Ivana Meštrovića, Arheološki muzej Splita, Hrvatski pomorski muzej  Split, Prirodoslovni muzej i zoološki vrt, Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, Javna ustanova Starogradsko polje, Klišku tvrđavu, Ritam igre i TZ Sinja. 

Bravo za ovaj jedinstven projekt u Hrvatskoj, koji bi trebao biti imperativ svih destinacija u Hrvatskoj. Turizam su priče, pričajmo naše autentične priče.

Foto: Splitsko-dalmatinska županija

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN