Sufinanciranje fotografiranja privatnog smještaja – tako jednostavan konkretan potez za podizanje kvalitete destinacije

Kvalitetna fotografija je danas stvar osobne higijene. Svaki imalo ozbiljan turistički subjekt, a pogotovo smještajni objekti, bi trebali imati profesionalne fotografije. To je odavno standard. Ili bi barem trebao...

Kvalitetna fotografija je danas stvar osobne higijene.

Svaki imalo ozbiljan turistički subjekt, a pogotovo smještajni objekti, bi trebali imati profesionalne fotografije. To je odavno standard. Ili bi barem trebao biti.

Upravo s tim ciljem u TZO Punat odlučili su se sufinancirati fotografiranje u privatnom smještaju, kako bi podigli ukupnu kvalitetu destinacije te tako direktno pomogli svojim iznajmljivačima, jer kvalitetna fotografija je jedan od glavnih medija za oglašavanje za raznim booking portalima.

Razmatrajući na koji naći TZ mogu pomoći privatnom sektoru obzirom na situaciju u pogledu znatno smanjenog ostvarenja turističkog prometa, izazvanog epidemijom korona virusa, u TZO Punat odlučili su se na sufinanciranje fotografiranja smještajnih kapaciteta privatnih iznajmljivača u visini od 500 kuna, po pojedinom pružatelju ugostiteljskih usluga u domaćinstvima. Cilj je naravno poboljšanja i bolja vidljivosti i prezentacija u otežanim uvjetima poslovanja.

Amaterski se bavim fotografijom od ’82 godine i uvijek me veseli kad vidim dobre fotografije prvenstveno naše destinacije, jer fotografija govori više od tisuću riječi. Reakcije iznajmljivača su vrlo dobre i ovim putem im poručujemo kako nema žurbe jer će akcija potrajati koliko bude potrebno, jer želimo stvoriti bazu fotografija koja će kvalitetno i na profesionalnoj razini promovirati Punat i Staru Bašku, te pomoći svim iznajmljivačima bez izuzetaka” istaknuo je Branko Karabaić, direktor TZO Punat.

Za realizaciju fotografiranja angažirani su lokalni fotografi iz Punta. “Privatni iznajmljivači (fizička lica) će se moći prijaviti u Turistički ured TZO Punat čiji djelatnici će provjeriti jesu li od strane prijavljenog iznajmljivača podmirene sve zakonske i druge obveze prema turističkoj zajednici, KD Črnika i općini  Punat, te ih upoznati s kontaktima fotografa s kojima mogu dogovoriti termin fotografiranja“, navode iz TZO Punat.

Ovo je jedan jednostavan konkretan potez za podizanje kvalitete destinacije. Također, alat koji bi trebao biti sastavni dio i samo jedan od dodanih vrijednosti markice kvalitete tj. brendiranja obiteljskog smještaja u destinacijama. Oni koji se ozbiljno žele baviti turizmom, uključit će se u projekt brendiranja obiteljskog smještaja, a drugi će stagnirati.

Foto: Naomi Hébert, Unsplash.com

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN