U fantastičnom ambijentu Hotela Osijek uz rijeku Dravu održan je treći Osijek Gourmet u organizaciji Turističke zajednice grada Osijeka i partnera. Prethodna su dva izdanja ovog kulinarskog i edukativnog događaja bila posvećena crnoj slavonskoj svinji te riječnoj ribi, a ovogodišnja tema "divljina na tanjuru" stavila je fokus na jela od divljači te "divlje" namirnice.
Uz velik interes stručne javnosti, događaj se sastojao od dva masterclassa te stručnog panela, a sudionici su uživali u inovativnim okusima, demonstracijama, prezentacijama i konstruktivnoj raspravi te razmjeni ideja, sve s ciljem boljeg razumijevanja stanja i izazova s kojima se nose proizvođači, prodavači, kuhari te drugi dionici u lancu enogastronomske ponude Slavonije i Baranje.
Tomica Đukić i Ivana Bralić oduševili publiku jelima od divljači i neuobičajenim slasticama
Sve je započelo u konferencijskoj dvorani prigodnog naziva "Kesten"“. Tomica Đukić, poznati chef Hrvatske nogometne reprezentacije te restorana i vinarije Josić, demonstrirao je pripremu dvaju jela od divljači u društvu Ive Gracek, glavne chef kuhinje Hotela Osijek. Meso jelena odabrano je, naglasio je chef, upravo radi njegove vrhunske kvalitete.
U društvu zainteresirane publike koja je uključivala enogastronomske stručnjake i edukatore, predstavljena su fantastična jela: jelenski but u povrću te plećka jelena u umaku od kruške. Prilozi ovim jelima bili su njoki, odnosno palenta sa sirom pripremljena na mlijeku, a sve su zaokružili i jedinstveni, ukusni umaci kao i suha šljiva. Jela su bila prikladno sljubljena s vinom Cabernet Franc 2019. iz Vinarije Josić.