Tripadvisor lansirao Review Hub – servis u kojem su dostupne recenzije sa svih portala na jednom mjestu

U svojim konstantnim nastojanjima da pomognu restoranima pri upravljanju poslovanjem i preuzimanju kontrole nad svojom reputacijom na internetu, Tripadvisor je prošli tjedan pokrenuo Review Hub (centar za recenzije). Naime,...

U svojim konstantnim nastojanjima da pomognu restoranima pri upravljanju poslovanjem i preuzimanju kontrole nad svojom reputacijom na internetu, Tripadvisor je prošli tjedan pokrenuo Review Hub (centar za recenzije). Naime, riječ je o novom interaktivnom portalu koji vlasnicima restorana omogućuje pregledavanje korisničkih recenzija o njihovom restoranu te brzo odgovaranje na njih, a sve iz jedne prikladne nadzorne ploče, bilo da je recenzija podijeljena na Tripadvisoru, Googleu, Facebooku, Yelpu ili drugim većim web lokacijama za recenzije.

Samo mali broj vlasnika restorana ima vremena pojedinačno se prijavljivati u svaku web stranicu vezanu za recenzije i odgovarati na komentare korisnika. Upravo zbog toga smo uzbuđeni pružiti jedan alat za upravljanje tim recenzijama koji će im uštedjeti vrijeme“, izjavio je Bertrand Jelensperger, viši potpredsjednik za sekciju restorana na Tripadvisoru. „Review Hub je najnoviji rezultat napora Tripadvisora da internetski marketing i upravljanje restoranima budu što jednostavniji za zaposlene vlasnike restorana.

Kako funkcionira Review Hub

Review Hub prikazuje sažetak ocjena i recenzija s više platformi, a vlasnicima restorana omogućuje da dublje istražuju njihove jedinstvene trendove recenzija. Tako vlasnici restorana mogu vidjeti što funkcionira i gdje mogu poboljšati svoje korisničko iskustvo, uz kompletan spektar recenzija s više web lokacija.

Tripadvisor Review Hub – primjer sučelja

Tamo mogu i brzo odgovoriti na svaku recenziju – zahvaliti svojim gostima na povratnim informacijama i podijeliti svoju stranu priče. Taj odgovor se automatski objavljuje na web lokaciji ili u aplikaciji na kojoj je recenzija izvorno postavljena, što čini upravljanje online reputacijom jednostavnijom.

Za Review Hub se plaća pretplata, a dostupan je svim vlasnicima restorana, operaterima i timovima za digitalni marketing, a na njega se mogu pretplatiti na mjesečnoj ili godišnjoj bazi. Dostupan je na svim tržištima na kojima Tripadvisor posluje.

Važnost reagiranja na recenzije

Istraživanje pokazuje kako više od 90 posto ispitanika smatra kako su kritike važne pri odabiru restorana, što ukazuje koliko je važno obratiti pozornost na to što gosti restorana pišu online. Internetske recenzije nisu samo iskustva prijašnjih gostiju, već i omogućavaju vlasnicima da potencijalnim budućim gostima pokažu najbolje od svojeg restorana.

Istraživanje Ipsos MORI, koje je provedeno na uzorku od preko 23 tisuće ispitanika diljem svijeta, također pokazuje kako je šest od deset (63%) ispitanika izjavilo da će vjerojatnije posjetiti restoran ako vlasnik odgovara na većinu recenzija. A kad vlasnik restorana objavljuje personalizirane odgovore na recenzije, više do tri četvrtine (77%) ispitanika izjavilo je kako je vjerojatnije da će posjetiti restoran.

Izvor / foto: Tripadvisor; Pexels

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN