turističke agencije zagreb

Turističke agencije u Zagrebu oslobođene plaćanja zakupnine i smanjeni im računi za komunalnu naknadu

Epidemiološke mjere i preporuke uslijed pandemije koronavirusa negativno su se odrazile na poslovanje velikog broja ugostitelja i zaposlenika u turizmu. Svjesni otežanih uvjeta u kojima rade, Gradska skupština Grada...

Epidemiološke mjere i preporuke uslijed pandemije koronavirusa negativno su se odrazile na poslovanje velikog broja ugostitelja i zaposlenika u turizmu. Svjesni otežanih uvjeta u kojima rade, Gradska skupština Grada Zagreba u listopadu prošle godine je donijela Odluku o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja i obrtnika na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Navedena Odluka odnosila se samo na ugostitelje i obrtnike, a njenom izmjenom dodane su i turističke agencije.

Naime, na sjednici održanoj početkom veljače Skupština je donijela Odluku kojom su u mjere za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 uvrstili i turističke agencije. Tako se od 1. ožujka sve turističke agencije, koje obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima i na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba, oslobađaju plaćanja zakupnine. Osim toga turističkim agencijama koje su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište, umanjio se utvrđeni iznos obveze komunalne naknade za 30%.

Navedene mjere primjenjuju se na turističke agencije od 1. ožujka 2021. do ukidanja Odluke o proglašenju epidemije bolesti COVID-19.

Naslovna fotografija: Stjepan Zlodi/ Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN