tvoj pag festival

Turistički film “Tvoj Pag” osvojio drugu nagradu na festivalu u Sarajevu

Na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Viva film festival, održanom u Sarajevu, promotivni film “Tvoj Pag” u konkurenciji turističkih filmova osvojio je drugo mjesto, odnosno srebrnu klapu. Već samo uvrštenje...

Na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Viva film festival, održanom u Sarajevu, promotivni film “Tvoj Pag” u konkurenciji turističkih filmova osvojio je drugo mjesto, odnosno srebrnu klapu. Već samo uvrštenje u festivalski program bio je uspjeh sam za sebe, jer u tri kategorije: ekologija, turizam i vjera, pristiglo je čak 1.775 filmova iz 131 države svijeta.

///PROMOTIVNI FILM KAO REZULTAT IZVRSNE SURADNJE TURISTIČKIH ZAJEDNICA OTOKA PAGA

Na Festivalu svoje mjesto je pronašao 31 uradak iz 28 zemalja, a među njima i “Tvoj Pag”. Nakon nagrade u Poljskoj, turistički film otoka Paga tako je ponovno osvojio međunarodno priznanje, odnosno naklonost stručne komisije koja nije imala nimalo lak zadatak.

tvoj pag festival
Srebrna klapa Viva film festivala

Podsjetimo promo film snimljen je prošle godine na brojnim lokacijama otoka Paga. Rezultat je to suradnje turističkih zajednica Novalje, Paga, Stare Novalje, Kolana i Povljana. Poruka filma je “No Man is an Island..yet we are all looking for one…” i prikazuje sve ono po čemu je otok Pag i ljudi koji žive na njemu, prepoznatljiv.

///OTOK PAG KAO PREDVODNIK NAŠEG TURIZMA. KLJUČNA RIJEČ JE SINERGIJA I PROAKTIVNOST

Režiju filma “Tvoj Pag” potpisuje Antea Ratković, koja već otprije ima iskustva u snimanju turističkih promo filmova za koje je i nagrađivana, Moonstone Production d.o.o. bio je zadužen za produkciju, a Libra d.o.o. za scenarij.

U konkurenciji turističkih filmova našlo se ukupno deset uradaka iz isto toliko zemalja. Uz hrvatskog predstavnika tu su se još našli filmovi iz Austrije, Kolumbije, Francuske, Egipta, Grčke, Španjolske, Turske, Srbije i Rusije u koju je otišla prva nagrada, odnosno Zlatna klapa.

Inače, međunarodni festival ekološkog, turističkog i vjerskog filma VIVA film festival održan je po sedmi puta. Radi se o festivalu dokumentarnog i kratkog filma kojem je domaćin Sarajevo, no program se održava po cijeloj Bosni i Hercegovini. Osnovan je od strane međunarodnog tima filmskih profesionalaca, ekologa, diplomata, vjerskih vođa i znanstvenika, a prvo izdanje održano je 2015. godine.

Naslovna fotografija: Screenshot “Tvoj Pag”

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN