U Münchenu prezentirana hrvatska gastronomska ponuda

U organizaciji Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu u prestižnom restoranu Tian u samom centru Münchena održana je ekskluzivna večera i prezentacija hrvatske gastronomije. Jela su pripremali chefovi restorana s...

U organizaciji Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu u prestižnom restoranu Tian u samom centru Münchena održana je ekskluzivna večera i prezentacija hrvatske gastronomije. Jela su pripremali chefovi restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom i to Goran Kočiš, chef zagrebačkog restorana Noel, te Christian Schagerl, chef münchenskog restorana Tian.

Prije same večere, prisutne uzvanike pozdravili su direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te voditeljica ureda HTZ-a u Münchenu Nera Miličić, koji su goste uveli u jedinstvenu hrvatsko-bavarsku gastronomsku priču. 

Večeras smo isprobali hrvatske gastro specijalitete u jednom novom ruhu što je uistinu bio poseban doživljaj za sve uzvanike, ali ujedno i sjajna prilika da na važnom njemačkom tržištu dodatno promoviramo vrhunsku hrvatsku eno-gastronomiju. Nijemci, a posebice Bavarci, naši su tradicionalno najbrojniji gosti zbog čega ćemo na ovom tržištu i u idućoj godini fokusirano promovirati Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako se odlični rezultati s ovog tržišta postižu i tijekom listopada u kojem je zabilježeno više od 730.000 noćenja njemačkih gostiju što predstavlja rast od 12 posto.  

Chefovi Goran Kočiš i Christian Schagerl

Inače, restoran Tian, čije ime na kineskom znači nebo, nalazi se na Viktualienmarktu u Münchenu i jedan je od četiri vegetarijanska restorana u cijelom svijetu s MICHELINOVOM zvjezdicom. Chef i voditelj restorana hrvatskih korijena Paul Ivić te chef kuhar Christian Schagerl najzaslužniji su za veliki uspjeh ovog restorana čija se podružnica nalazi i u Beču. Restoran Noel, iz kojeg dolazi chef Goran Kočiš, prvi je zagrebački restoran koji je početkom godine dobio MICHELINOVU zvjezdicu, a osim u Zagrebu restoran Noel postoji i u Bujama u Istri, u sklopu hotela San Canzian. Ono što je zajedničko ovim restoranima su stalni noviteti i inovativno kreiranje menija, kao i biranje izvornih i bioloških namirnica od lokalnih proizvođača. 

Dodajmo kako je u dosadašnjem dijelu godine Hrvatsku posjetilo oko 3 milijuna njemačkih turista koji su ostvarili više od 21 milijun noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 4 posto u dolascima.

Izvor / foto: Hrvatska turistička zajednica; Pexels

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN