U Opatiji paušalni porez po krevetu iznosit će 345 kuna

Na sastanku čelnika lokalnih samouprava Opatijske rivijere dogovoren jedinstveni iznos paušala po krevetu, odnosno smještajnoj jedinici Na sastanku čelnika Grada Opatije, općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga usuglašen je...

Na sastanku čelnika lokalnih samouprava Opatijske rivijere dogovoren jedinstveni iznos paušala po krevetu, odnosno smještajnoj jedinici

Na sastanku čelnika Grada Opatije, općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga usuglašen je zajednički prijedlog, koji će biti upućen svim predstavničkim tijelima, a prema kojem bi najviši iznos paušalnog poreza po krevetu i/ili smještajnoj jedinici iznosio 345 kuna, što odgovara visini paušalnog iznosa boravišne pristojbe za 2019. godinu.

Najviši iznos poraza odnositi će se, kao i do sada, na ona naselja koja su razvrstana u A razred turističkih mjesta, dok će za ostala naselja (smještana u nižim turističkim razredima) paušalni porez biti niži, kao što je slučaj i kod boravišne pristojbe, javljaju iz grada Opatije.

Zakonom je definirano da paušal ne smije biti manji od 150 kuna niti veći od 1.500 kuna. No, ako grad ili općina sami ne donesu odluku o visini paušalnog poreza u zadanom roku, tada će prema Zakonu paušal iznositi 750 kuna po krevetu.

Rok u kojem gradovi i općine moraju donijeti odluku o visini paušala je 31.siječanj.2019 godine.

S prvim danom 2019. godine iznajmljivače očekuje  i 25% veća boravišna pristojba.

POVEZANE VIJESTI:

IZNAJMLJIVAČI IMAJU NAJVIŠE KORISTI OD TURIZMA?

PRIVATNI IZNAJMLJIVAČI NA UDARU: TKO PROFITIRA I KOJE SU POSLJEDICE?

Vijesti: