U Poreč se vraća jedna od najiščekivanija vinska manifestacija. Najavljena 27. Vinistra

Uz najavu popuštanja mjera stigla je još jedna dobra vijest za ljubitelje vina, vinske profesionalce i vinare. U Poreč se vraća jedna od najiščekivanija vinska manifestacija u Hrvatskoj –...

Uz najavu popuštanja mjera stigla je još jedna dobra vijest za ljubitelje vina, vinske profesionalce i vinare.

U Poreč se vraća jedna od najiščekivanija vinska manifestacija u Hrvatskoj – Vinistra. 27. po redu Vinistra će se održati od 07. do 09. svibnja u Poreču, naravno sve u skladu s mjerama i preporukama stožera.

Kako ove godine zbog epidemioloških mjera nismo održali tradicionalni En Primeur u Zagrebu, Vinistra će biti izvrsna prigoda da se predstave vina nove berbe, odlične po svim karakteristikama, posebno za crne sorte. Za nas vinare jedina pozitivna strana 2020. bila je iznimna berba. Posljednje dvije godine snažno su pogodile vinski i turistički sektor, pa se jako veselimo ovogodišnjoj manifestaciji, susretu s našim partnerima, kupcima i ljubiteljima istarskih vina“, ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara te dodaje kako će lokacija i popratni program ovisiti o epidemiološkim mjerama.

Tradicionalno, najbolja uvertira za Vinistru međunarodno je ocjenjivanje Svijet malvazija koje će se održati 12. put, od 12. do 16. travnja u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna i koje iz godine u godinu obara rekorde i po kvaliteti i po broju uzoraka.

Neformalno svjetsko prvenstvo najpoznatije istarske sorte i ove godine se održava u sklopu trodnevnog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića koje okuplja najpoznatije vinske stručnjake iz Hrvatske i regije. Naravno, sve će biti u skladu s epidemiološkim mjerama jer su nam zdravlje i sigurnost na prvom mjestu. Rezultati ocjenjivanja po običaju javno će se objaviti u sklopu 27. Vinistre“, zaključuje Benvenuti.  

Priču oko Viniste kao pozitivnog primjera kako je udruživanje i sinergija kroz klastere / udrugu jedini pravi put strateškog i održivog razvoja, pročitatje u prilogu.

NIKOLA BENVENUTI, VINISTRA: ISTARSKI VINARI ODAVNO SU PREPOZNALI SNAGU BRENDA, VAŽNOST ZAJEDNIŠTVA I UDRUŽIVANJA ZA POZICIONIRANJE NA VINSKOJ KARTI SVIJETA

Fotografija: Arhiva Vinistra / Danilo Dragosavac

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN