zračna luka rijeka

U sezonskom redu letenja Zračne luke Rijeka 11 međunarodnih linija

Zračna luka Rijeka na svojoj je web stranici objavila preliminarni red letenja za ovu ljetnu sezonu u kojem aviokompanije najavljuju svega 11 međunarodnih linija prema 10 odredišta u Europi,...

Zračna luka Rijeka na svojoj je web stranici objavila preliminarni red letenja za ovu ljetnu sezonu u kojem aviokompanije najavljuju svega 11 međunarodnih linija prema 10 odredišta u Europi, prenosi Croatian Aviation.

Najveći broj linija prema Rijeci ovog će ljeta, baš kao i prijašnjih sezona, imati njemački Eurowings, koji planira pet linija: iz Berlina, Dusseldorfa, Hamburga, Kölna i Stuttgarta.

Prvi ovogodišnji međunarodni redovni let prema Rijeci najavljen je za subotu, 29. svibnja iz Dusseldorfa. Eurowings planira značajno manji broj tjednih letova prema Rijeci u odnosu na sezonu 2019., što je i logično s obzirom na globalnu pandemiju.

/// RYANAIR POVEZUJE POLJSKU I PULU, EUROWINGS NAJAVIO 10 LINIJA PREMA HRVATSKOJ

Linija Berlin – Rijeka – Berlin najavljena je od kraja lipnja do kraja listopada, dva puta tjedno, linija Düsseldorf – Rijeka – Düsseldorf prometovat će od 29. svibnja, jednom tjedno, a od početka srpnja uvodi se i drugi tjedni let. Linija Hamburg – Rijeka – Hamburg u planu je od kraja lipnja, tri puta tjedno, dok je linija iz Kölna najavljena dva puta tjedno. I na kraju linija Stuttgart – Rijeka – Stuttgart prometovat će dva puta tjedno, od početka srpnja do sredine listopada.

Nizozemska Transavia u 2018. godini pokrenula je promet prema Rijeci na liniji iz Eindhovena, a ista je bila u prometu i u ljeto prošle godine. Početak prometovanja se očekuje tek u srpnju, no kompanija od tada planira prometovati prema Rijeci čak četiri puta tjedno.

Dugogodišnji partner Zračne luke Rijeka, Air Baltic, svoju sezonsku liniju iz Rige planira uvesti također tek u srpnju. Nova linija Lufthanse iz Frankfurta trebala je započeti s prometom u svibnju, no odgođena je za početak srpnja. Lufthansa će prema Rijeci prometovati jednom tjedno.

Linija München – Rijeka – München na kojoj prometuju dva avioprijevoznika, Lufthansa i Croatia Airlines, najavljena je od kraja lipnja. Croatia će na njoj prometovati tri puta tjedno, a Lufthansa jednom. LOT je prošlog ljeta uveo liniju između Rijeke i Varšave, letovi su najavljeni od 19. lipnja, također jednom tjedno, subotom.

/// CROATIA AIRLINES TIJEKOM LJETNE SEZONE PLANIRA LETOVE IZ HRVATSKE U 18 EUROPSKIH ODREDIŠTA

Sudeći prema trenutnom rasporedu, u Rijeci će najprometnije biti subotom, kada se očekuje čak devet operacija zrakoplova na međunarodnim linijama, no ostali su dani u tjednu izrazito slabi. Najavljena su tek dva međunarodna leta ponedjeljkom, srijedom i nedjeljom, tri utorkom, pet četvrtkom, a trenutno nema najavljenih letova petkom.

aerodrom rijeka međunarodne linije

U odnosu na 2019., godinu prije izbijanja globalne pandemije, Rijeka je ostala bez nekoliko linija. S Kvarnera ove godine neće biti moguće direktno putovati prema Londonu, Marseilleu, Beogradu, Stockholmu i Brusselsu, Tel Avivu i Hannoveru, a u objavljenom rasporedu nema ni redovnih charter linija iz Pariza i Košica koje su prometovale u ljeto 2019. godine.

Kroz Zračnu luku Rijeka prošle godine je prošlo svega 27.680 putnika. S obzirom na preliminarni raspored i skromne najave aviokompanija, očito je da ni ove godine broj putnika u riječkoj zračnoj luci neće biti velik, zaključuje Croatian Aviation.

Valja naglasiti da pored spomenutih 10 međunarodnih odredišta, riječka zračna luka još ima i direktne linije prema Osijeku, Splitu i Dubrovniku u sklopu PSO programa. Navedene linije prometuju dva puta tjedno kroz cijelu godinu.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN