U Šibeniku se održavaju dva velika kongresa

Vrijeme je sajmova i kongresa, te se tako u Šibeniku kroz para dana održavaju dva velika kongresa, Kamping udruženja hrvatske i Hrvatske obrtničke komore. Upravo je prije dvije godine...

Vrijeme je sajmova i kongresa, te se tako u Šibeniku kroz para dana održavaju dva velika kongresa, Kamping udruženja hrvatske i Hrvatske obrtničke komore.

Upravo je prije dvije godine u Solarisu, otvoren najveći konvencijski centar u Hrvatskoj, vrijedan 58 milijuna kuna. Riječ je o prenamijenjenom prostoru od 6 tisuća kvadratnih metara i 11 konferencijskih dvorana. Osim toga, ono najvažnije,  konvencijski centar ima kapacitete organizirati konferencije kapaciteta do 1500 osoba, a isto tako i 1500 hotelskih soba u sklopu Solarisa ( Amadria ).

Prvi na redu je 30. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati 13. i 14. studenoga u Šibeniku, u hotelu „Ivan”, u turističkom naselju Solaris. Na Kongresu se predviđa sudjelovanje velikog broja ugostitelja iz Hrvatske i inozemstva, predstavnika resornih ministarstava, saborskih zastupnika, županijskih čelnika, predstavnika komorskog sustava te drugih uglednih gostiju.

Sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave predstavnika institucija i stručnjaka iz područja ugostiteljstva te komercijalne prezentacije i promocije. Kongres je ujedno prilika za razmjenu iskustva među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje. U radnom dijelu Kongresa obradit će se teme važne za ugostiteljsku struku: rezultati turističke sezone, primjena povećane stope PDV-a, stanje i perspektiva sektora, zapošljavanje, obrazovanje i podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i druge teme od interesa struke.

Uz radni dio kao temelj Kongresa, planiraju se popratna događanja koja će posjetiteljima približiti ugostiteljsku i turističku ponudu domaćina, kao i proizvođača iz ostalih dijelova Hrvatske. Više informacija o kongresu i prijavi pogledajte ovdje

U organizaciji Kamping udruženja Hrvatske (KUH), od 13.-15.11.2017. u Šibeniku (Solaris Beach Resort), održava se najveći godišnji skup hrvatskog kampinga, povezanih institucija i djelatnosti, kao i svih zainteresiranih pojedinaca.

Kongres kroz svoj stručni dio (samom tematikom i izborom predavača), ali i kroz sajamski dio (izložbom preko 20 modela mobilnih kućica i glamping šatora, te raznovrsne opreme i usluga u kampingu), zasigurno i u 2018. godini postaje centralno mjesto susreta hrvatskog kamping sektora i povezanih djelatnosti. Ujedno, i ne manje važno, iz tematike nije nikada ispuštena rasprava oko pitanja razvoja i problematike te podizanja opće razine konkurentnosti hrvatskog kamping sektora.

Više informacija o Kongresu hrvatskog kampinga pogledajte ovdje

Povezana vijest:

SAŠA PETKOVIĆ, KG MEDIA: KVALITETAN SADRŽAJ JE IZRAZITO VAŽAN, FOKUSIRAJTE SE NA TO ŠTO ČITATELJI ŽELE, A MANJE NA VLASTITE AMBICIJE

UGOSTITELJI UPUTILI SVOJE KONKRETNE ZAHTJEVE DRŽAVI

KONAČNO PRONAĐENO RJEŠENJE PROTIV NEDOSTATKA RADNE SNAGE U TURIZMU

MILENIJ HOTELI I SOLARIS RESORT POD JEDNIM BRENDOM – AMADRIA PARK

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN