U Šibeniku počela međunarodna konferencija ‘Stvaranje i upravljanje doživljajima u kulturnom turizmu

U Šibeniku je počela međunarodna konferencija ‘Stvaranje i upravljanje doživljajima u kulturnom turizmu’. Konferecija se održava u prostorijama  tvrđave sv. Mihovila od 22. do 24. lipnja u sklopu programa...

U Šibeniku je počela međunarodna konferencija ‘Stvaranje i upravljanje doživljajima u kulturnom turizmu’. Konferecija se održava u prostorijama  tvrđave sv. Mihovila od 22. do 24. lipnja u sklopu programa 57. Međunarodnog dječjeg festivala, a konferencija će nastojati dati odgovore na otvorena pitanja, detektirati prepreke te predstaviti stimulativne primjere dobre prakse za bolje razumijevanje primjene ekonomije doživljaja u turističkom poslovanju.

‘Međunarodni dječji festival je, a zaista sam proputovao svijet, što se kazališta tiče, jedno od rijetkih kazališnih događaja koji razigra svoj grad. Mislim da je to idealna priča za ovu našu temu o kojoj ćemo govoriti ova dva dana, temu kulturnog turizma i kreiranja doživljaja’, kazao je Jasen Bokko, organizator međunarodne konferencije.

Tvrđava sv. Mihovila svojedobno je ponijela titulu kulturne atrakcije u Hrvatskoj stoga ne čudi što je upravo sv. Mihovil izabran za mjesto održavanja događanja koje je okupilo brojne stručnjake iz Hrvatske i inozemstva koji će narednih dana progovoriti na temu osmišljavanja doživljaja kulturnog turizma,  ekonomije doživljaja ili pak o kreativnosti u transformacijskom gospodarstvu.’Nadam  se da će današnja konferencija ponuditi uvid u to kako mi to radimo i da ćemo jedni od drugih naučiti nešto. Uistinu je teško kako pristupiti svakom pojedincu. Jedan od mogućih puteva je da se fokusiramo na teme za koje znamo da su više – manje opće cijelom čovječanstvu pa u Hrvatskoj imamo možda jedan od najboljih primjera kojima se ponosimo. Imamo Muzej prekinutih veza jer smo svi bili u nekakvom ljubavnom odnosu pa smo ga i prekinuli i svatko od nas sa strane potrošača zna kakav je to osjećaj. Međutim, što sa temama koje su vrlo specifične. Istraživanja mogu pomoći no ne u svakom konkrentom, individualnom primjeru‘, kazala je Daniela Angelina Jelinčić, iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose u Hrvatskoj gdje, kako je istaknula ne rade samo mozgom nego i emocijama.

Osim Jelinčić, predavanja u prvom dijelu dana održali su još i Hrvoje Hribar, donedavni ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Alexander McCuaig iz Velike Britanije, zatim Matko Burić, producent Motovun film festivala te Davinia Galea iz Malte. Prezentacija i predavanja nastavljaju se iza podne, te ponovno u petak, 23. lipnja., dok je radni jezik konferencije hrvatskki i engleski jezik.

Program konferencije pogledajte ovdje

Vijesti: