U suhopoljskom dvorcu posjetitelji će se moći “pretvoriti” u grofa ili groficu zahvaljujući virtualnoj stvarnosti

Multimedijalnim opremanjem Dvorca Janković u Suhopolju stvorit će se atraktivan Centar za posjetitelje u kojemu će posjetitelji kroz interakciju s postavom dobiti doživljaj prošlih vremena i života grofovske obitelji...

Multimedijalnim opremanjem Dvorca Janković u Suhopolju stvorit će se atraktivan Centar za posjetitelje u kojemu će posjetitelji kroz interakciju s postavom dobiti doživljaj prošlih vremena i života grofovske obitelji koja je imala važan utjecaj na gospodarski i društveni život zajednice.

Ključna riječ je moderna tehnologija ili virtualna stvarnost.

Naime, Virovitičko-podravski županija potpisali su ugovor o nabavi multimedijalne opreme za Centar za posjetitelje Dvorac Janković u vrijednosti 277.750 kuna, sa osječkom tvrtkom Culex d.o.o.

U suhopoljskom dvorcu posjetitelji će moći se “pretvoriti” u grofa ili groficu te u virtualnoj stvarnosti zaplesati s plemićkom obitelji Janković

Nabavkom multimedijalne opreme posjetiteljima će se pružiti mogućnost stavljanja u ulogu grofa ili grofice pomoću aplikacije „Ja sam Grof/Grofica, a sve kroz interaktivno upravljanje vlastitom fotografijom i presvlačenjem s njihovom autentičnom odjećom, promjenom izgleda lica u lice grofa ili grofice te modeliranjem likova i oblika baroknog doba, prikaz posjetitelja u ulozi grofa ili grofice), te u virtualnoj stvarnosti mogućnost zajedničkog plesa s plemićkom obitelji Janković (video igra).

Multimedijalna oprema nabavlja se u sklopu projekta “Čudesan svijet grofa Jankovića” koji je prijavljen na javni poziv Ministarstva turizma za dodjelu potpora na temelju Programa razvoja javne turističke infrastrukture, nositelja Virovitičko-podravske županije. Projekt je to vrijedan 885.960,94 kune, a sufinanciranje Ministarstva turizma iznosilo je 480.000 kuna.

Foto: Tz Daruvar, Andrea Piacquadio, Pexels.com

Povezane vijesti: