UGP pokrenuo humanitarnu akciju i traže oslobađanje od PDV-a za donatore roba

Udruga Glas poduzetnika jučer je poslala dopis Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu financija u kojem traže da izmijene odluke kojima bi se uredili porezno priznati rashodi kao i da...

Udruga Glas poduzetnika jučer je poslala dopis Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu financija u kojem traže da izmijene odluke kojima bi se uredili porezno priznati rashodi kao i da se donatorima roba oslobode od plaćanja PDV-a u ovom slučaju.

Apelirali smo da Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo financija donesu navedene odluke kako bi poduzetnici sa što više sredstava pomogli građanima Sisačko-moslavačke županije. Budući da su mnogi građani ostali bez svojih domova, željeli bismo zajedno s našim članovima učiniti sve što je u našoj moći da im pomognemo.Ovo tražimo zbog svih onih koji su pokazali solidarnost, koji nesebično pomažu i doniraju robu te novčana sredstva.” navode iz UGP-a.

Udruga Glas poduzetnka ZA SISAČKO-MOSLAVAČKU ŽUPANIJU

Udruga Glas poduzetnka otvorila je račun isključivo za akciju pomaganja građanima iz Sisačko-moslavačke županije te poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, da donacije uplate na gore navedeni račun.

S prikupljenim sredstvima kupit će se stambeni kontejneri, grijalice i ostala oprema te građevinski materijali. Sredstva ćemo prikupljati sve do kraja veljače kako bismo pomogli što više građana da obnove svoje stambene objekte. UGP će transparentno objavljivati tijek donacija, kao i račune koji će potvrditi u što su se donirana sredstva uložila. Prioritet nam je osigurati građanima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta krov nad glavom u ovim zimskim mjesecima.” ističu iz UGP-a.

IBAN na koji možete uplatiti sredstva je: HR6523600001502851531

Opis plaćanja: Humanitarna akcija

Model: HR99

Banka: ZAGREBAČKA BANKA d.d.

NAPOMENA ZA POZIV NA BROJ: Ako ne prolazi model HR99, upišite model 00 i poziv na broj 1.

Za uplate iz inozemstva: UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PAVLETIĆEVA 110000 ZAGREB SWIFT: ZABAHR2XIBAN: HR6523600001502851531 Opis plaćanja: HUMANITARNA AKCIJA Banka: ZAGREBAČKA BANKA D.D.

POVEZANA VIJEST:

SMJEŠTAJ ZA STRADALE U POTRESU U SISKU, PETRINJI I GLINI NUDI CIJELI TURISTIČKI SEKTOR

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN