UHPA predstavila internetsku stranicu putovanja.hr. Ponuda svih putničkih agencija po prvi puta na jednom mjestu

Kao što smo već najavili, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) danas je u Zagrebu predstavila novu internetsku stranicu putovanja.hr koja objedinjuje ponudu putničkih agencija – članica udruge koje se...

Kao što smo već najavili, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) danas je u Zagrebu predstavila novu internetsku stranicu putovanja.hr koja objedinjuje ponudu putničkih agencija – članica udruge koje se bave organizacijom putovanja u inozemstvo (tj. outgoing paket aranžmana i/ili izleta). 

No, ne radi se o informativnoj web stranici UHPA-e kao što je do sada bio slučaj, u b2b segmentu i komunikacije s članovima, nego će novim portalom UHPA objediniti ponude svih putničkih agencija i ostalih partnera po prvi puta na jednom mjestu i predstaviti ih tržištu. 

Nova internetska stranica nastala je temeljem prepoznate potrebe za kreiranjem središnjeg mjesta ponude putovanja za inozemstvo, namijenjenog domaćem tržištu – iskusnim i potencijalnim putnicima, profesionalcima iz sfere turizma, avanturistima, blogerima, svim zaljubljenicima u putovanja i onima koji će to tek postati. Stranica uz aktualna putovanja nudi savjete za putnike, predstavljanje destinacija, atraktivne članke, putopise i ostale zanimljivosti. 

Stranica je nastala kao logičan slijed rada na promociji naših članica, hrvatskog turizma i turizma općenito. Iako je Hrvatska receptivna destinacija te su mnoge agencije usmjerene na organizirani dolazak stranih turista u našu zemlju i Hrvati rado putuju van granica Hrvatske te smo, osim promocije inozemnih programa naših agencija, željeli domaćim putnicima na jednom mjestu pružiti korisne informacije, savjete za putovanja i aktualnu ponudu.“, istaknuo je Tomislav Fain. 

Na predstavljanju, svoje je iskustvo podijelio bloger i svjetski putnik Ivan Bengeri koji je s prisutnima podijelio svoja iskustva s brojnih putovanja. Odlučio sam ostvariti svoj dječački san i proputovati svijet. Svaka zemlja je posebna na svoj način, treba samo putovati otvorenih očiju, bez predrasuda i teško da ćete naići na neku koja vas neće oduševiti. Upravo me takav pogled i želja da svojim pratiteljima ponudim i nešto više potakla da pokrenem i vlastitu agenciju” rekao je Bengeri.

Prema službenim statističkim podacima, razvidan je kontinuiran rast broja putnika koji putuju posredstvom putničkih agencija. Pokazatelji su to koji potvrđuju važnost putničkih agencija unatoč nebrojenim mogućnostima koje današnjim putnicima omogućuju direktnu online povezanost s destinacijama. “Domaći putnici vjeruju putničkim agencijama, a prednosti putovanja s putničkim agencijama uistinu su brojne. Današnje putničke agencije puno su više od ponuđača paket aranžmana – one kreiraju doživljaje putnika, nude individualni pristup, preporuke i omogućuju putnicima da na najbolji mogući način upoznaju destinaciju i znamenitosti ili se jednostavno odmore uz sigurnost da im je uvijek netko od predstavnika agencije 24 sata na raspolaganju. Upravo iz tog razloga vjerujemo da će svi putnici, zaljubljenici u putovanja i oni koji će to tek postati rado koristiti internetsku stranicu putovanja.hr ”objasnio je Tomislav Fain.

Pametan i logičan potez, ali i veliki iskorak UHPA-e

Portal nudi novu dodanu vrijednost za svoje članove, a samim time i ulazi na tržište turističke ponude direktno prema kupcima, i to bez provizije nekome od raznih booking portala ili platformi. 

Na stranici neće biti direktna prodaja ( on-click ), nego samo promocija turističkih angažmana, a dodatne informacije o svakom programu mogu se dobiti direktno od putničke agencije, na koje će poveznice voditi.


 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN